Francesca de Gier (rechts) heeft zojuist de 3-2 gescoord tegen Eemvallei.
Francesca de Gier (rechts) heeft zojuist de 3-2 gescoord tegen Eemvallei. Caspar Huurdeman

Hockeysters verrassen koploper

1 november 2021 om 11:00 Hockey

BAARN Ze draaien een moeizaam seizoen, dames 1 van BMHV. Tot gisteren. Want een 4-4 gelijkspel tegen de koploper in de derde klasse is een puike prestatie.

Het liep nog niet zo lekker met het overwegend piepjonge team van trainer-coach Jaimie Swiers. Elkaar eens wat beter leren kennen en ieders ambities kenbaar maken, zou wel eens kunnen helpen, dacht hij. De teambuildingsessie was op dinsdag en afgelopen vrijdag brachten de dames samen een gezellige avond door. ,,En dat zag je terug in het veld op zondag”, aldus Swiers. ,,Er was een sterkere dynamiek en een gezamenlijke wil om een prestatie te leveren.” Er stond dus een team, dat als staartploeg dapper de strijd aanging tegen koploper Eemvallei. Het werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel doelrijpe kansen voor beide teams, met name strafcorners. Bij de vijfde corner voor Baarn was het raak. Yentl Lindeboom flatste de bal binnen. Maar drie minuten later verzilverde Eemvallei ook een strafcorner. Josephine Jeekel zorgde ervoor dat de Baarnse hockeysters het eerste kwart met een voorsprong afsloten, uit een strafcorner. De speelsters van BMHV beseften: er valt wat te halen vandaag. In het tweede kwart was Eemvallei de bovenliggende partij, en kwam op gelijke hoogte. Toch nam Baarn weer de leiding, ditmaal vond de 17-jarige Francesca de Gier het doel. In de tweede helft zetten de bezoekers aan om puntenverlies te voorkomen. Ze kregen veel strafcorners, en meestal stond keeper Eline van der Veen op haar post om redding te brengen. Eenmaal was ze kansloos op een kiezelharde inzet. Voor de vierde keer deze wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Ditmaal werd de strafcorner benut door Suzanne Veendrick. Dichtmetselen en je huid zo duur mogelijk verkopen, luidde de instructie voor het laatste wedstrijddeel. Maar de gelijkmaker zat eraan te komen, dat was voelbaar. De vaardige spits van de Amersfoorters rondde een aanval knap af met haar backhand. De slotfase hielden de Baarnse dames heldhaftig stand en sleepten het welverdiende punt uit de strijd.