Afbeelding

Toneelgroep Karakter speelt nog Lang & Gelukkig

28 oktober 2021 om 10:00 Podiumkunsten

BAARN Met een rijk repertoire aan voorstellingen heeft Toneelgroep Karakter in de afgelopen decennia al vele komedies, kluchten en tragikomedies ten tonele gebracht. Op dit moment zijn de leden van de Baarnse toneelvereniging druk bezig met de voorbereidingen van hun nieuwe voorstelling. Op 12 en 13 november staan ruim twintig spelers op de planken van Theater de Speeldoos. 

Vanaf het moment dat de spelers van Toneelgroep Karakter weer mochten repeteren, gingen ze aan de slag met de komedie Lang & Gelukkig. Regisseur Marc van Driel zet zijn tanden in de familievoorstelling, die geschreven is door Don Duyns en furore maakte bij het Ro Theater. Speler Jeanette Rottier kruipt in de rol van de Goede Fee: ,,We spelen met een hele grote cast en het worden sowieso twee leuke avonden. De voorstelling is erg hysterisch en daardoor grappig.” 

Na de lockdowns stonden de leden van Karakter te springen om weer de bühne op te gaan en werd in september al een eenakter opgevoerd tijdens het Cultureel Festival en Gluren bij de Buren. Jeanette onderstreept dat Karakter echt uitpakt: ,,Er worden door vrijwilligers zelfs kostuums gemaakt, er komen pruiken en extra spelers van Jeugdtheaterschool Marmelijn spelen de zeven geitjes.”

Het verhaal bestaat uit een verzameling van klassieke sprookjes, waaronder Assepoester, de Koningin en een intense Stiefmoeder. Roodkapje heeft een relatie met een boze Wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een verrassende climax op het Grote Bal. De oorspronkelijke musical is omgeschreven tot een toneelvoorstelling en leuk voor de hele familie.

Op zowel vrijdag 12 november als zaterdag 13 november is de voorstelling Lang & Gelukkig geprogrammeerd om 20.15 uur. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via de website en theaterkassa (geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur).

Kijk ook eens op www.toneelgroepkarakter.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie