Maike Koenders feliciteert André van der Padt met de overwinning.
Maike Koenders feliciteert André van der Padt met de overwinning. Caspar Huurdeman

André van der Padt VVD lijsttrekker Baarn

26 oktober 2021 om 23:14 Politiek

BAARN André van der Padt is de nieuwe lijsttrekker van de VVD in Baarn. Dinsdagavond werd hij gekozen tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD. Van de 28 stemgerechtigde leden kozen er 18 voor Van der Padt en 10 voor raadslid Maike Koenders.

Beide kandidaten presenteerden zich en beantwoorden vragen van leden. Daarna werd er gestemd. André van der Padt volgt in maart volgend jaar Suzanne Oortman Gerlings op die na twee termijnen terugtreedt als lijsttrekker-fractievoorzitter..

Van der Padt is al jaren op de achtergrond actief voor de liberalen in Baarn. In het dagelijks leven is hij CEO van de Dutch Seafood Compagny. In 2018 bundelden Klaas Puul uit Volendam en Foppen uit Harderwijk hun activiteiten in een nieuw bedrijf dat onder leiding van Van der Padt kwam te staan.

Met de benoeming hebben de zeven partijen die in maart 2022 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen allemaal een lijsttrekker aangewezen of gekozen. De achtste partij, de BOP, maakte onlangs bekend zich volgend jaar op te heffen. Andere partijen kunnen zich de komende weken nog melden om in Baarn op de kieslijst te komen.

De VVD-ers stelden gisteren ook het conceptverkiezingsprogramma vast. De definitieve kandidatenlijst zal op een volgende algemene ledenvergadering eind november worden besloten.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie