Antal Geerdes werkt met veel plezier als verkoper en sportcoördinator bij Nationaal Bureau Sport Stimulering.
Antal Geerdes werkt met veel plezier als verkoper en sportcoördinator bij Nationaal Bureau Sport Stimulering. Nationaal Bureau Sport Stimulering

Nationaal Bureau Sport Stimulering: ‘De juiste persoon op de juiste plek’

27 oktober 2021 om 08:30 Zakelijk

BAARN “Toen kwam ik erachter dat ik het commerciële verhaal erg leuk vind. Twintig uur werd daarna al snel veertig uur per week”, vertelt Antal Geerdes, verkoper en sportcoördinator bij Nationaal Bureau Sport Stimulering. We vallen midden in zijn verhaal. Een verhaal dat naadloos aansluit op het bijzondere karakter van het Baarnse sportbedrijf waar hij werkt.

Laten we echter beginnen bij het begin. Nationaal Bureau Sport Stimulering zet zich in om sport in Nederland te stimuleren en professionaliseren, en doet dit vanuit de merken NBSS, Sportivun en Sportdocent. De focus is kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud en het werkveld is divers. Dit varieert van het uitvoeren van gemeentelijk sportbeleid (NBSS), organiseren van sportieve evenementen – o.a. sportkampen en sportieve kinderfeestjes – en ondersteunen van sportverenigingen (Sportivun) tot het verzorgen van gymlessen en sportactiviteiten in het onderwijs en op de BSO (Sportdocent).

KRUISBESTUIVING De merken kennen hierin veel kruisbestuiving: een gymdocent van Sportdocent kan ook een dag in de week voor NBSS activiteiten verzorgen en in vakanties begeleider zijn bij Sportivun. Antal begint in eenzelfde situatie. “Ik heb hier een managementstage gedaan toen ik de CIOS deed. Na mijn studie startte ik met 20 uur per week in de uitvoering. Als techniektrainer voor Voetbalschool Sportivun, sportbegeleider op de BSO en trainingscoördinator bij voetbalverenigingen.”

Bij ons krijg je de kans om het werk te doen wat je leuk vindt én te ontdekken welke werkgebieden je nog meer leuk vindt

De omslag voor Antal komt als eigenaar Arjen Hop hem wil inzetten voor commerciële taken. Arjen: “Ik zag tijdens zijn stage dat Antal commercieel handig is. Er was een kans op kantoor om het evenementenaanbod breder te ontwikkelen en zo is Antal naar voren geschoven. Daar namen we kleine stapjes in en nu zit-ie wat mij betreft op de juiste plek, met 40 uur per week.” 

ONTDEKKEN Het is één van zijn managementmantra’s: de juiste persoon op de juiste plek. Hij geeft medewerkers daarin tijd, ruimte en zelfstandigheid. Het unieke aan Nationaal Bureau Sport Stimulering vindt Arjen dan ook dat de plek waar iemand begint lang niet altijd de plek is waar diegene eindigt. Daarbinnen is het verhaal van Antal geen uitzondering. En het is exact die boodschap die Arjen wil overbrengen aan toekomstige sportcollega’s: “Op veel plekken heb je de kans om als gymdocent, sportbegeleider of sportprofessional aan de slag te gaan. Vaak parttime of met losse uren her en der. Bij ons krijg je de kans om het werk te doen wat je leuk vindt én te ontdekken welke werkgebieden je nog meer leuk vindt. En dat allemaal gevangen in één dienstverband.” 

Antal sluit zich erbij aan. “Toen ik een contract van 40 uur per week onder mijn neus kreeg, was ik ontzettend blij. Dat is niet heel gebruikelijk in de sportwereld. En het mooiste is dat we allemaal aan hetzelfde doel werken, namelijk zoveel mogelijk kinderen activeren”, besluit hij.

Benieuwd hoe jij jezelf kunt ontwikkelen binnen Nationaal Bureau Sport Stimulering? Bekijk alle vacatures op www.sportdocent.nu/vacatures

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie