De chemie tussen Fabrice Luchini en Patrick Bruel zorgt voor sympathieke personages.
De chemie tussen Fabrice Luchini en Patrick Bruel zorgt voor sympathieke personages.

Film Le meilleur reste à venir; Franse buddykomedie met Patrick Bruel

24 oktober 2021 om 17:15 Film

BAARN Maandag 25 oktober om 14.00 uur vertoont Theater de Speeldoos nog één allerlaatste keer de heerlijke Franse tragikomedie Le meilleur reste à venir. Een fijne buddykomedie waarin een levensgenieter en een bangelijke zenuwpees door een misverstand leren alles uit het leven te halen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Fabrice Luchini en Patrick Bruel.

Arthur en César zijn al hun hele leven beste vrienden, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan. Le Meilleur Reste à Venir is een grappige, tedere en ontroerende ode aan vriendschap en het leven.

Alle ondeugden en gebreken van de jeugdvrienden passeren via een vuurgevecht van spitsvondige dialogen de revue, terwijl ze een bucketlist afwerken die misschien meer bij de een dan bij de ander hoort. Natuurlijk is het onderwerp te ernstig om elke emotie achter verbale virtuositeit te verschuilen, daar komen de mannen uiteindelijk wel achter. In de loop van dit komische drama moeten ze allebei aan de slag met een onverwerkt verleden en met levens- en liefdeszaken die ze toch echt beter aan hadden kunnen pakken. De chemie tussen Fabrice Luchini en Patrick Bruel zorgt voor sympathieke personages, een lach en ook een weemoedige traan.

Le meilleur reste à venir is op maandag 25 oktober om 14:00 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie