De Brandenburger Tor in het hart van Berlijn.
De Brandenburger Tor in het hart van Berlijn. Eigen foto

Lezing over bruisend Berlijn bij VU

24 oktober 2021 om 10:10 Activiteiten

BAARN Wim Dooge verzorgt dinsdagavond 16 november bij Volksuniversiteit Baarn de lezing ‘Bruisend Berlijn’.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met ruim 3.6 miljoen inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land. Daarnaast is Berlijn de grootste stad van de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree. Ze wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.

Berlijn is een relatief jonge stad. Pas in 1701 kreeg het de status van hoofdstad van Pruisen. Inmiddels is Berlijn uitgegroeid tot een ware hot spot, de meest populaire stad van Duitsland met een schat aan culturele instellingen, grootse oude en moderne architectuur en belangwekkende musea met prachtige collecties. De nadruk van de lezing zal liggen op stedenschoon, musea met hun ongekende mooie collecties en enkele culinair interessante plaatsen, zoals cafés, restaurants en wijnbars.
Deze lezing is een uitstekende voorbereiding voor een eventueel bezoek aan Berlijn.
De lezing wordt gehouden dinsdag 16 november van 20.00 - 22.00 uur in Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35, Baarn. Prijs: € 18,50. Docent: Wim Dooge. Cursuscode: A21003

Wim Dooge is econoom en filosoof; hij is werkzaam geweest in de profit en non-profit sector en heeft een grote passie voor reizen, kunst en cultuur.
Inschrijven voor deze lezing is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of
telefonisch op maandag-, woensdag- en donderdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 06 - 19 87 82 98.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie