Twee handen reiken naar elkaar in de lucht.
Twee handen reiken naar elkaar in de lucht. Unsplash

GroenLinks organiseert vier gesprekken over de ideale Baarnse samenleving

11 oktober 2021 om 19:44 Lokaal Deel je nieuws

In oktober en begin november organiseert GroenLinks vier politiek cafés over de ideale Baarnse samenleving. De reeks start op donderdag 14 oktober.

Maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor ons programma verzamelen we ideeën van zoveel mogelijk mensen over hoe we in Baarn fijn samen kunnen leven. We werken aan een groene, inclusieve en eerlijke samenleving. Denk je mee over hoe we dat het beste kunnen bereiken in Baarn? 

We gaan in gesprek over de volgende thema’s:

1. CITTASLOW ALS INSPIRATIE

Datum en tijd: 14 oktober, 19:30-21:30
Locatie: Lokaal-O (Kerkstraat 28)
Spreker: Marten Venema (communicatieadviseur Cittaslow-gemeente Heerde)

Hoe kan het internationale keurmerk Cittaslow inspiratie bieden voor de ideale Baarnse samenleving? Wat verstaan wij daar eigenlijk onder? Wat zijn de kernwaarden die Baarn tot een prettige woonplek maken, en wat kan er juist beter? Hierover gaan we deze avond in gesprek. 

2. BAARN VOOR IEDEREEN

Datum en tijd: 20 oktober, 19:30-21:30
Locatie: Lokaal-O (Kerkstraat 28)

Mee kunnen draaien in de samenleving is niet vanzelfsprekend. Veel mensen lopen tegen obstakels aan vanwege bijvoorbeeld een beperking, discriminatie, armoede of laaggeletterdheid. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat in Baarn iedereen zich thuis kan voelen en kan meedoen? Wat gaat er al goed en willen we behouden? Wat kan er veel beter?

3. BETAALBAAR EN GOED WONEN

Datum en tijd: 28 oktober 19:30-21:30
Locatie: Mi Casa Su Casa (Nieuw Baarnstraat 39)
Spreker: François Claessens (directeur Eemland Wonen)

Nederland staat voor een uitdaging. De wooncrisis moet aangepakt worden, en niet door lukraak meer te bouwen. Hoe gaan we deze crisis duurzaam oplossen? Waar zijn creatieve oplossingen mogelijk om in Baarn meer woningen te creëren? Hoe kunnen we niet alleen betaalbaar, maar ook góed wonen? 

4. KLIMAATADAPTATIE EN BIODIVERSITEIT

Datum en tijd: 4 november, 19:30-21:30
Locatie: Mi Casa Su Casa (Nieuw Baarnstraat 39)

Hoe kunnen we op gemeentelijk niveau inspelen op de klimaatveranderingen waar we nu al mee te maken krijgen? En hoe kunnen we de biodiversiteit bevorderen in onze gemeente?

AANMELDEN

Meld je van tevoren aan zodat we weten voor hoeveel mensen we een hapje en drankje kunnen voorzien. Je kunt je aanmelden voor de hele reeks of een van de avonden. Stuur je aanmelding naar mpenard@outlook.com. Zowel leden als andere geïnteresseerden in het GroenLinks-gedachtengoed zijn welkom. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie