Afbeelding
Theater de Speeldoos

Scanzuilen voor Theater de Speeldoos

6 oktober 2021 om 17:30 Podiumkunsten

BAARN Met ingang van 6 oktober heeft het Baarnse theater de beschikking over scanzuilen. Hiermee kunnen bezoekers hun eigen entreetickets scannen. Dit gaat eenvoudig door de kaart voor de scanner te houden. Er staat altijd een medewerker bij de zuilen voor eventuele assistentie. De zuilen zijn gefinancierd dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds. ,,Dit is een tijdelijk noodfonds om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan door de coronamaatregelen,’’ laat Theater de Speeldoos weten. 

De scanzuilen dienen voor het scannen van de entreekaarten (zowel digitaal als op papier) voor voorstellingen en films. De zuilen dienen niet voor het scannen van de QR-code als coronatoegangsbewijs. ,,Deze scanzuilen waren een lang gekoesterde wens”, zegt directeur Tom van der Poel. ,,Omdat de aanschaf hiervan vrij kostbaar is, hebben we dat tot nu toe niet gedaan. In coronatijd konden culturele instellingen hun wensen indienen bij het Kickstart Cultuurfonds. Gelukkig hebben ze onze aanvraag gehonoreerd. Inmiddels staan ze klaar voor gebruik”, aldus een tevreden directeur.

,,We zorgen er overigens voor dat er altijd iemand van onze publieksservice bij de zuilen staat om daar waar nodig te helpen. Wij realiseren ons dat het misschien even wennen is voor ons publiek, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het voor iedereen snel went. Het zal de doorstroming alleen maar positief beïnvloeden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie