Vlnr: Michiel Drijvers (penningmeester), Tom Altena (voorzitter) Frank Dechering, Michiel van de Vlekkert, Dirk Bergman, Desirée Nieuwland, Wilco Evers, Harald van der Molen en Mark Roëll.
Vlnr: Michiel Drijvers (penningmeester), Tom Altena (voorzitter) Frank Dechering, Michiel van de Vlekkert, Dirk Bergman, Desirée Nieuwland, Wilco Evers, Harald van der Molen en Mark Roëll. Baarnsche Golfcup

Baarnsche Golfcup 2021

5 oktober 2021 om 10:51 Sport Deel je nieuws

Op vrijdag 1 oktober werd voor de 28e keer gestreden om de Baarnsche Golf Cup. De grote vraag was of het weer geen spelbreker zou zijn. Gelukkig bleef het een groot deel van de dag droog en ondanks alle eerder gevallen regen was de golfbaan in Wilnis in prima conditie. De 62 Barinezen en Baarnaars hebben met plezier hun ronde gelopen.

Omdat bij golf wordt gerekend met een zogenaamde handicap kunnen hele goede spelers (lage handicap) toch een gelijkwaardige wedstrijd spelen tegen minder geoefende spelers (hoge handicap). Om zowel hoge als lage handicap-spelers de kans te geven de trofee van de Baarnsche Golfcup te winnen zijn er prijzen voor de lage handicappers en voor de hoge handicappers.

Het kampioenschap in de categorie lage handicappers werd uiteindelijk gewonnen door Wilco Evers (1) en de tweede en derde plaats kwamen toe aan Michiel van de Vlekkert (2) en Harald van der Molen (3). Bij de hoge handicappers was Dirk Bergman (1) de beste, gevolgd door Mark Roëll (2) en Frank Dechering (3).

Ook waren er nog prijzen te verdienen voor de neary en de longest drive. De neary kan een speler winnen als deze op een vooraf vastgestelde par-3 hole de bal na de eerste slag het dichtste bij de vlag weet te krijgen. De longest drive is voor degene die de bal het verst weg kan slaan van de afslagplaats (tee). Daarbij moet de bal wel op de fairway (korte gras) terechtkomen.

De winnaars van de longest drive bij de dames is Desirée Nieuwland en bij de heren Matthijs van der Kleij. Bij de neary wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren en deze prijs werd gewonnen door Michiel van de Vlekkert.

Dankzij de nieuwe Hoofdsponsor MTH Accountants en Adviseurs BV en de andere sponsoren Volvo Buitenweg, Newasco Textielreiniging, DB Climasystems en Kruba is het elk jaar weer mogelijk om de wedstrijd te organiseren. Maar ook door de Baarnse middenstand draagt ons een warm hart toe zoals Bakkerij Kuiper, Wim Hogeveen Mannenmode, Dorsthuys Demmers & Spijslokaal. Ook dit jaar zal een groot deel van de opbrengst weer aan een maatschappelijke instantie in Baarn worden geschonken. Wie dit jaar de gelukkige organisatie is zal eind deze maand bekend worden gemaakt.

Volg de Baarnsche Golfcup ook op Facebook https://www.facebook.com/groups/364145947008225/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie