Laanstraat na 11.00 uur
Laanstraat na 11.00 uur Rene van Wijk

Bezoek CDA-ers aan Laanstraat

3 oktober 2021 om 14:58 Lokaal Deel je nieuws

De corona-omstandigheden zijn inmiddels zo verbeterd dat het CDA Baarn z’n maandelijkse fietsbezoekjes weer kan hervatten. Het is voor de fractie en bestuur een goede en laagdrempelige manier om onderwerpen die spelen met bewoners van Baarn uit te diepen op een open,- en persoonlijke manier. De bestemming was deze keer de Laanstraat.

Er spelen binnen onze centrale winkelstraat al langere tijd een aantal onderwerpen mbt het verkeer. Zo verschijnen er steeds meer busjes voor laden,- en lossen -ook na het toegestane tijdstip van 11.00 uur. Ook het aantal fietsers dat na 11.00 toch liever fietsend door het winkelgebied gaat ipv met de fiets aan de hand is voor veel mensen een reden tot ongemak. Tot slot zijn er verschillende stukken van de Laanstraat waar auto’s een doorsteek maken. Het geheel lijdt vaak tot een rommelige situatie waarmee rustig winkelen– en zeker voor ouderen en mensen met bv een rollator- wel heel erg een hordenloop kan zijn. 

Raadslid Rene van Wijk, steunfractielid Maarten van der Donk, voorzitter het CDA in Baarn Hans Dijkstra en Jos Franck, secretaris liepen zaterdag ochtend de Laanstraat op en neer en spraken veel inwoners en winkeliers. Het was leuk om te horen dat veel mensen via sociale media en de Baarnsche Courant al op de hoogte waren van het bezoek en graag hun mening wilden delen. Ook hoopgevend was het enthousiasme dat veel mensen hebben over de winkelstraat – gezellig, compact en met een goed winkelaanbod: ‘zoveel beter dan in Soest en Amersfoort met haar leegstand’

Opvallend veel mensen (ook die met de fiets) waren het eens dat er betere handhaving nodig is voor fietsers en busjes. De handhaving is niet zichtbaar en als ze er zijn dan geven ze bijna altijd alleen maar een waarschuwing – en dat weten de fietsers en bestuurders. Voor een aantal winkeliers is toeleveren na 11.00 uur ook een doorn in het oog. Gewoon betere afspraken met je leverancier maken of anders vanaf de parkeerplaatsen de dozen naar de winkels brengen.  

Het CDA heeft al jaren geleden gepleit voor het slim afsluiten van de Laanstraat: in 2017 werd hier een amendement voor aangenomen in de Raad maar helaas is daar nog steeds niets mee gedaan. Kortom een wat strikter handhaven op fietsers, ondersteund met het weren van auto’s en busjes door andere inrichting en bijvoorbeeld slimme paaltjes kan het winkelen veel aantrekkelijker maken. Het CDA heeft het onderwerp in Oktober weer op de agenda van de raad gezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie