Update-avond: Veranderend klimaat. Snap jij het nog?

30 september 2021 om 12:31 Lokaal Deel je nieuws

Op maandag 11 oktober wordt een bijzondere avond georganiseerd. Met medewerking van RTL-weerman Reinier van den Berg verzorgt BaarnDuurzaam een ‘Update’ waarin jouw vragen over het klimaat – en de antwoorden daarop - centraal staan. Deelname is gratis.

De Update vindt plaats op 11 oktober 2021, om 20:00 uur in het Bomencentrum Baarn. De avond wordt geopend door balletschool Marut Jorquera met een bijzondere dansvertelling: Nature Speaks. Vervolgens gaat Reinier van den Berg ons inspireren tot groene voetstappen, onder het motto: alle kleine beetjes helpen. Ondernemers adviseert hij: Zorg dat je de ander te groen af bent! Tijdens het vragenvuur leggen we vragen voor aan Baarnse klimaatvoorman Herman Jan Wijnants, weerman Reinier van den Berg en wethouder Hugo Prakke om vervolgens te ontdekken wie de klimaatbestendige prijs wint in de Klimaat-quiz. Als uitsmijter is er een borrel.

Reserveer tijdig! Deelname is gratis (mede dankzij de steun van de gemeente en de Rabobank) maar vol is vol.

Meld je vandaag nog aan op www.BaarnDuurzaam.nl

Snap jij het nog?

Het klimaat verandert ongekend snel en de mens is daarvan de oorzaak (IPCC-rapport aug. ’21). Dit leidt nu al tot extremer weer. Denk aan, recent, Limburg; maar ook in Baarn kunnen we hevige regenbuien niet goed meer aan. Maar afgelopen zomer was het weer een ouderwetse Nederlandse (koude) zomer en de Achterhoek verdroogt.

Gebruik deze Update om al je vragen over het klimaat te stellen!

We informeren je over de achtergrond van klimaatverandering, wat de verwachtingen zijn, wat overheden doen en wat we zelf kunnen doen.

Deze Update is een bijeenkomst van BaarnDuurzaam, uitgevoerd door Baarnse Klimaat Alliantie.

BaarnDuurzaam is de samenwerking van Baarnse Klimaat Alliantie, EnergiekBaarn en POB-Duurzaam.

Bomencentrum Baarn
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie