Afbeelding
Caspar Huurdeman

Door brand getroffen Merhula tekent contract met Meyer Bergman Erfgoed Groep

27 september 2021 om 17:28 Verenigingen Paleis Soestdijk

BAARN Twee dagen voordat de gemeenteraad van Baarn beslist over het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk, is er ook een akoord bereikt met de door brand getroffen scouting Merhula. Vanochtend tekenden scoutingvoorzitter Gert Bos, bestuurslid Sander Koop, eigenaar van Meyer Bregman Erfgoed Groep (MBEG) Ton Meijer en directeur van Paleis Soestdijk Frans van der Avert een veertig jaar geldend huurcontract.

Door de ondertekening is Merhula de komende vier decennia verzekerd van een plek op het landgoed. Hier zal zij ook een nieuw clubhuis kunnen realiseren. Eerder was er nog onzekerheid over de toekomst van de scoutingclub op het terrein. Het eerdere contract was slechts dertig jaar geldig, wat investeringen in een nieuw clubhuis niet haalbaar maakten voor de scoutinggroep. 

TIJDELIJK ONDERKOMEN Naast het vaste contract, is ook een tijdelijke overeenkomst gesloten voor het gebruik van één van de garages op de Marechausseekazerne als tijdelijke opbergruimte. Zo gauw de vergunningen rond zijn, zal ook de gymzaal als tijdelijk scoutingonderkomen ter beschikking worden gesteld.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie