Impressie van de Social sofa die op de Brink komt.
Impressie van de Social sofa die op de Brink komt. Rotary Baarn Soest

Brink krijgt een social sofa

27 september 2021 om 09:45 Maatschappelijk

BAARN De Brink krijgt een social sofa. Het is een geschenk van Rotary Baarn-Soest die dit jaar 65-jarig bestaat.

Een social sofa is een betonnen huiskamermodel buitenbank waar een ontwerp van mozaïek op moet komen. Het mozaïekontwerp, waarin Baarn duidelijk naar voren komt met het torentje van het voormalig badhotel en een knipoog naar Escher, is gemaakt door één van de rotaryleden en verder uitgewerkt door een kunstenares. 

De bank wordt ‘kaal’ geleverd en moet nog met mozaïeksteentjes worden beplakt. Het is de bedoeling dat dit door Baarnaars wordt gedaan. Dat gaat tussen 3 oktober en 12 november gebeuren bij woonwarenhuis Nijhof.

Acht ‘captains’ van de Rotary Baarn Soest gaan volgende maand het beplakken van de social sofa begeleiden.

De bank heet niet voor niets een social sofa. Het sociale zit niet alleen in het gebruik van de bank als die eenmaal klaar is en op de Brink staat, maar misschien nog wel meer in het samen beplakken van de bank. Het moet een bank voor en door Baarnaars worden.

De Rotary Baarn-Soest roept inwoners van Baarn daarom van harte op om mee te komen plakken. Van zondag 3 oktober tot en met vrijdag 12 november staat de social sofa in het pand van woonwarenhuis Nijhof. Dagelijks is daar een ‘captain’ voor de begeleiding. Er wordt geplakt in groepjes van maximaal 8 personen. Iedereen die een beetje creatief is en het gezellig vindt om mee te komen plakken is welkom. Aanmelden kan door een mailtje met naam en telefoonnummer te sturen naar rotary.baarnsoest@gmail.com. Bellen kan ook. Rotary Baarn-Soest is speciaal voor dit project bereikbaar op 06-23736607.

Rotary Baarn-Soest viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileumjaar schenkt de serviceclub een social sofa aan de gemeente Baarn. In overleg met wethouder Vissers krijgt de sofa een mooie plek op de Brink. Voorlopig gaat het om een tijdelijke plek, want er zijn plannen in de maak voor een nieuwe inrichting van de Brink, waarin de sofa wordt meegenomen. 

Het idee van de bank werd al geruime tijd geleden geopperd door rotarylid Hellen Röell. De afgelopen maanden is het plan uitgewerkt en wordt het in het jubileumjaar van de Rotary club gerealiseerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie