Wethouder Hugo Prakke
Wethouder Hugo Prakke Mirella Boot Fotografie

Wethouder Hugo Prakke leest voor in de bibliotheek tijdens Nationale Voorleeslunch

24 september 2021 om 11:57 Lokaal Deel je nieuws

De Nationale Voorleeslunch staat alweer voor de deur! Wethouder Hugo Prakke leest een verhaal voor in het kader van de Nationale Ouderendag/Week tegen Eenzaamheid. De Voorleeslunch is op woensdag 6 oktober om 12:00 uur in de Bibliotheek Baarn.

Hugo Prakke, die wethouder bij de gemeente Baarn is op voordracht van D66 en zich onder andere richt op onderwijs, kunst en cultuur, zal dit jaar voorlezen tijdens de Nationale Voorleeslunch.

De man achter de streepjes van Vonne van der Meer wordt dit jaar voorgelezen. Het verhaal gaat over Nel Veerman die opeens praatjes maakt met wildvreemden, dankzij de boekenkast beneden in de hal. Vonne van der Meer heeft dit verhaal geschreven voor de vijfde Nationale Voorleeslunch in 2017, speciaal voor de Nationale Ouderendag.
Vonne (Eindhoven, 1952) debuteerde in 1985 met Het limonadegevoel en andere verhalen, een verhalenbundel waarna ze ongeveer elke twee jaar een boek uitbracht.

Over de Nationale Voorleeslunch
Het voorlezen van een mooi, inspirerend verhaal of gedicht geeft ontspanning en is een aanleiding om samen met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Daardoor wordt er sinds 2015 elk jaar een Nationale Voorleeslunch georganiseerd. Jaarlijks wordt een auteur gevraagd om een verhaal te schrijven die op de dag wordt voorgelezen door verschillende voorlezers in alle deelnemende bibliotheken en zorginstellingen.

In samenwerking met Welzijn Baarn wordt de Voorleeslunch georganiseerd. De man achter de streepjes wordt in de Bibliotheek Baarn voorgelezen. Toegang tot de Voorleeslunch is gratis. Uiteraard is er ook een lunch, dit wordt gesponsord door Jumbo Den Blanken. Geïnteresseerden voor de Voorleeslunch kunnen zich aanmelden via de website van Bibliotheek Eemland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie