Afbeelding
Caspar Huurdeman

Lage Vuursche: ook in 2022 in weekend geen OV

25 september 2021 om 07:21 Verkeer en vervoer

Met ingang van 2021 is de buslijn op zaterdag vervallen, vanwege erg gering gebruik”, aldus de vervoerder. Op zondag werd al niet meer gereden. ,,Gezien de financiële uitgangspunten voor dit vervoerplan is er op dit moment ook geen ruimte voor uitbreiding en is opnieuw opstarten van de zaterdagdienst per start dienstregeling 2022 niet mogelijk. Tevens willen wij opmerken dat voor het opstarten van een bediening op zaterdag voldoende aantoonbare vervoersvraag aanwezig moet zijn. Het is de vraag of die vervoersvraag nu en in de toekomst aan de minimale eis zal voldoen. Dit zal nader onderzocht dienen te worden. In overleg met de opdrachtgever provincie Utrecht zal, als er weer meer financiële ruimte komt, worden besproken welke mogelijkheden er zijn”, meldt de provincie Utrecht in het vervoerplan.

LAGE VUURSCHE Ook in 2022 zal buslijn 59, die door Lage Vuursche komt, in het weekend niet rijden. Ondanks protesten van de bewoners van het dorp. Dit blijkt uit het gezamenlijke vervoerplan van U-OV en Syntus Utrecht voor de dienstregeling 2022 dat door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht is vastgesteld. Uitgangspunt voor het vervoerplan is dat het openbaar vervoer in de provincie niet wordt veranderd.

De bewoners en het Baarnse gemeentebestuur werden begin dit jaar overvallen door het schrappen van de lijn in het weekend. Oorzaak bleek een mail van de provincie Utrecht die op het gemeentehuis over het hoofd was gezien.

Lijn 59 rijdt van Hilversum via Lage Vuursche, Den Dolder en Huis ter Heide naar Zeist en vv. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie