Jan Steenlaan, met links de parkeervakken en op de achtergrond de Speeldoos
Jan Steenlaan, met links de parkeervakken en op de achtergrond de Speeldoos Google maps

Bezoek CDA-ers aan Jan Steenlaan

12 september 2021 om 17:06 Lokaal Deel je nieuws

De corona-omstandigheden staan inmiddels de CDA Baarn  fietsbezoekjes weer toe. Bestemming was dit keer de Jan Steenlaan, tegenover de Speeldoos. De daar geplaatste bordjes bij de parkeervakken met de tekst ‘parkeren voor bewoners’, waren voor het CDA reden hier kritische vragen over te stellen aan het college, en te verzoeken dit ‘quasi-parkeerverbod’ direct weer op te heffen. Dit, tot ongenoegen van een aantal Jan Steenlaan-bewoners, die juist tevreden zijn over de bordjes. Reden voor hen het CDA uit te nodigen om hun kant van het verhaal te vertellen. Dit gesprek vond afgelopen zaterdag plaats op de stoep, met een aantal bewoners van de Jan Steenlaan, enkele bewoners uit omliggende straten en een afvaardiging van de CDA-fractie.

Raadslid Rik van Hardeveld en steunfractielid Maarten van der Donk legden uit waarom zij deze borden geen goed idee vinden. In de eerste plaats omdat er heel veel plaatsen in Baarn zijn waar de parkeerdruk om verschillende redenen hoog is. Denk bijvoorbeeld aan de (parkeer-)drukte die Sportpark Ter Eem teweegbrengt, de drukte rond supermarkten, sportclubs, etc. Als je hier deze bordjes plaatst, dan zou je dat eigenlijk op heel veel plaatsen moeten doen. Waarom niet de bezoekers beter naar de eigen parkeerplaats achter de Speeldoos leiden? Die staat immers vaak half leeg. Ander argument is dat deze borden geen rechtsgeldigheid hebben, er kan niet op gehandhaafd worden. Dat zou tot misverstanden en nodeloze discussie leiden.

De Jan Steenlaan-bewoners maakten duidelijk dat het hen niet eens zozeer om het parkeren gaat, maar vooral om de overlast ten gevolge van het parkeren door theaterbezoekers. “Na de voorstelling, vaak behoorlijk laat, blijven mensen bij hun auto napraten, een sigaretje roken, en er is dan veel geluid van dichtslaande autoportieren. Dat is nu verholpen.” De aanwezige bewoners uit de omliggende straten denken hier wat anders over. “Dat weet je toch, als je naast een theater gaat wonen? Bovendien, wij zouden ook wel van die bordjes met ‘parkeren uitsluitend bewoners’ voor ons huis willen hebben”. De fractieleden van het CDA zeiden te begrijpen dat de huidige situatie voor een paar mensen misschien wat lucht geeft, maar dat het ook ongelijkheid in onze gemeente in de hand werkt. 

Naar elkaars argumenten luisteren is altijd goed, maar bij een verschil van belangen is een voor iedereen bevredigende oplossing nooit eenvoudig. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie