Nieuwe entree zingevingscentrum
Nieuwe entree zingevingscentrum Paaskerk

Opening Zingevingscentrum Paaskerk Baarn

12 september 2021 om 17:00 Activiteiten

BAARN Zondag onthult burgemeester Mark Röell de naam van de nieuwe ruimte voor zingevingsactiviteiten achter de Baarnse Paaskerk. Na enkele jaren van voorbereiding en een klein jaar verbouwen is het zover. De opening staat gepland op zondag 19 september.

In 2018 besloot de Paaskerk (PKN) de bakens te verzetten: sluiting van het zalencentrum, verkoop van een deel van het onroerend goed, verbouwing van de overgebleven ruimtes achter de kerk en de kerkzaal geschikt maken voor flexibel gebruik. Alles met het doel een plek te creëren voor zingevingsactiviteiten, voor mensen van binnen en buiten de kerk. 

Naast de bekende diensten op zondag zal er een breed aanbod zijn op doordeweekse dagen. ,,Het geheel kleiner in omvang, financieel beter en langer vol te houden, maar wel multifunctioneel, flexibel in gebruik.” Er is een kerkzaal, met een goede akoestiek voor concerten, er zijn ontmoetingsruimtes, een stiltezaal, lounge, alle grenzend aan een fraai aangelegde binnentuin.

Na de openingsweek zullen de diverse activiteiten worden opgestart. De Paaskerk hoopt hiermee vele tientallen jaren ruimte te kunnen geven aan bezinning en bezieling, voor de hele Baarnse samenleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie