Deze groep beklom de Mont Ventoux en haalde zo 35000 euro op voor het goede doel.
Deze groep beklom de Mont Ventoux en haalde zo 35000 euro op voor het goede doel. Pieter Mul

Baarnaars klimmen 35.000 euro bij elkaar

10 september 2021 om 11:37 Maatschappelijk

BAARN Een aantal Baarnaars  deed donderdag en vrijdag onder de vlag van Team Feelings mee aan de beklimming van de Mont Ventoux in de Provence in Zuid-Frankrijk voor de Stichting Grootverzettegenkanker.

De motivatie van veel teamleden was hoog omdat zij binnen hun familie of vriendenkring de afgelopen jaren geconfronteerd werden met diverse gevallen van de ziekte.

Voorafgaand aan de start vanuit Sault werd door de organisatie het lied ‘Roller Coaster’ van Danny Vera gespeeld, gevolgd door een minuut stilte. Donderdag werd hardgelopen en gewandeld. Op vrijdag mochten de fietsers de klim van 26 kilometer en 1200 hoogtemeters afleggen. Alle teamleden wisten de klim te voltooien. De teamleden hebben met elkaar ruim 35.000 euro bijeengebracht via acties, sponsoring en donaties ten behoeve van de stichting Grootverzettegenkanker. 60 procent van dit bedrag wordt besteed aan twee specifieke KWF-onderzoeksprojecten. Het eerste onderzoek is een onderzoek dat zich richt op het herkennen van erfelijke kanker om daardoor beter en gerichter kinderen te kunnen behandelen. Kanker bij kinderen is in circa 10 procent van de gevallen erfelijk. Het tweede onderzoek dat gesteund wordt is een onderzoek naar psychologische zorg op maat voor mensen die kanker hebben gehad en geconfronteerd worden met vermoeidheidsklachten, angst voor terugkeer van kanker en depressieklachten. 40 procent van dit bedrag gaat naar de Stichting Teamuitbehandeld.nl. Meer informatie: Grootverzettegenkanker.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie