Tai Chi zorgt voor het verhogen van je weerstand en brengt geest en lichaam in balans.
Tai Chi zorgt voor het verhogen van je weerstand en brengt geest en lichaam in balans. Peter de Jong
ZAKELIJK

Peter de Jong bewijst het: ‘Tai Chi, bewezen gezond om te doen’

1 september 2021 om 13:30 Zakelijk

BAARN De naam Tai Chi zal sommigen bekend in de oren klinken, het wordt meer beoefend dan je zou denken. Zo zijn in parken in steden in China, US en Europa mensen te zien die deze kunst beoefenen. Ook hier in Soest en Baarn kun je dat zien. Peter de Jong geeft les in Tai Chi en weet dat het je gezond houdt. 

,,Er komt steeds meer bewijs dat het aandachtig bewegen de kwaliteit van leven zowel fysiek, mentaal als psychologisch, verbetert. Deze bewegingskunst bestaat uit een reeks van houdingen waarbij ontspanning van lichaam en geest centraal staan. De kunst is gebaseerd op Oosterse denkwijze die meditatie in beweging combineert met verdediging.”

Tai Chi Chuan, zoals het formeel heet, wordt nu vooral beoefend vanwege de heilzame werking op lichaam en geest. Het is van oudsher daarvoor bedoeld, maar heeft een toepassing van zelfverdedigingskunst, maar dan zacht van stijl. ,,Tai Chi Chuan is een bewegende meditatie. Door het oefenen van ontspanning en concentratie geeft het een goede conditie, rust en balans. Tai Chi zorgt voor het verhogen van je weerstand en brengt geest en lichaam in balans. In deze tijden is dat actueel. Een gezond lichaam biedt weerstand aan allerlei invloeden van buitenaf. Naast je geestelijke balans, krijg je ook betere fysieke balans en alertheid. Het is bewezen dat Tai Chi zeer waardevol is bij valpreventie. In de lessen maar ook bij demonstraties en workshops Tai Chi bij bedrijven kunnen mensen contact maken met de kunst, maar vooral met zichzelf en hun lijf. Ontspannen en toch bewegen is moeilijk, maar wel waardevol in ons drukke bestaan. Het is een zinvolle onderbreking van de activiteiten. Het overdrachtelijke van Tai Chi als gevechtskunst, die gebaseerd is op zachtheid, maakt het heel goed mogelijk om een les te organiseren die inspeelt op een thema dat bij jou of de organisatie speelt.”

De lessen Tai Chi geeft Peter in de aula van basisschool de Driesprong aan de Theresiastraat.

Zowel in het najaar als in het voorjaar wordt een serie van vijftien lessen gehouden. De najaarslessenreeks start in september en liefhebbers kunnen zich nu melden. ,,Vijftien lessen kosten 180 euro. De lessen Tai Chi zijn voor alle leeftijden. De eerste lessen zijn gericht op het aanleren van de bewegingen en vervolgens gaan wij verschillende thema’s oefenen.”

INTRODUCTIELES Mensen die kennis willen maken met Tai Chi kunnen meedoen aan de introductieles op woensdagavond 15 september. Bevalt het, dan kun jij je inschrijven voor de najaarslessen. ,,Ik bereken geen kosten voor de oefenles, maar een vrijwillige bijdrage is welkom en doneer ik aan het MS fonds. Mijn doel is dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met Tai Chi”. Aanmelden kan via de website: www.taichipeterdejong.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie