Afbeelding
Jeugdtheaterschool Marmelijn

Musicalwerkplaats en acteren

4 september 2021 om 14:30 Podiumkunsten

BAARN Theaterhuis Marc van Driel is sinds 2008 een begrip in Baarn en omstreken. Het Theaterhuis heeft de afgelopen jaren grootse producties op de planken gezet, zoals ‘Hamlet’, ‘Macbeth’, ‘Ghetto’, ‘Pinokkio’, ‘Scrooge’ en vele grote musicalproducties.

Het Theaterhuis start in de derde week van september weer met de repetities voor de grote productie en dan starten ook de nieuwe initiatieven op: de Musicalwerkplaats en de acteercursus van 8 weken voor jongeren en volwassenen.

Traditiegetrouw blijft het Theaterhuis in december 2021 en in april 2022 twee grote musicalproducties brengen in Theater de Speeldoos. Heb jij altijd al op het podium willen staan? Willen acteren? Zingen? Dansen? Dan is het meedoen aan deze producties echt iets voor jou! Het is niet nodig dat je al kunt zingen, dansen of acteren. Je leert het allemaal tijdens het repetitieproces. Als je alleen wilt acteren, is dat ook prima. De auditie vindt plaats door middel van een open les op donderdag 9 september van 19.00 tot 20.30 uur. Ze verzamelen bij de Waldheim-mavo, Torenlaan 81 te Baarn. De repetities starten in de derde week van september van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten voor het meedoen bedragen 97, 50 euro. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de auditie op 9 september en je wilt wel meedoen, dan is dat geen probleem. Stuur dan een mailtje naar mjvandriel@hotmail.com met je gegevens. De auditie is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.

In de derde week van september start het Theaterhuis op de donderdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur met de Musicalwerkplaats. Met een groep van maximaal 12 deelnemers van jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen gaan we aan de slag om een eigen musical te maken vanuit een door de groep zelf gekozen thema. Er wordt zelf materiaal geschreven, theater gemaakt en vormgegeven. Naast spelers zal deze groep bestaan uit makers. Voor de Musicalwerkplaats zoekt het Theaterhuis dus niet alleen spelers, maar ook schrijvers, musici, dansers. De Musicalwerkplaats is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om zelf te maken, te creëren, te onderzoeken en te experimenteren. De voorstelling zal aan het einde van het seizoen te zien zijn in het theater. De kennismaking hiervoor is op donderdag 9 september van 19.00 tot 20.30 uur. We verzamelen bij de Waldheim-mavo, Torenlaan 81 in Baarn. Kosten voor deelname bedragen 125 euro. Dit is voor een heel seizoen repeteren inclusief het spelen van de voorstelling in het theater. Mocht je onverhoopt 9 september verhinderd zijn, maar wel mee willen doen, stuur dan een mailtje naar mjvandriel@hotmail.com

Vanaf de derde week van september start het Theaterhuis met een 8 weken durende acteertraining voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. Deze training vindt plaats op de donderdagen van 18.30-20.00 uur. Dag en tijd kunnen nog gewijzigd worden. Waarom deze acteertraining? Het Theaterhuis vindt het belangrijk dat elke speler die meespeelt in een productie verschillende acteertools tot zijn beschikking heeft. Deze tools kan de acteur elk moment in een repetitie inzetten om zijn rol vorm en diepte te geven. We zullen in deze 8 weken werken aan de basisemoties, archetypen, de zeven energieën, de cirkels van aandacht en het werken met tekst. Kosten voor deelname bedragen 75 euro. De cursus gaat door bij 8 deelnemers. Interesse? Stuur dan een mail met daarin je gegevens naar mjvandriel@hotmail.com.

Afbeelding
Theaterhuis Marc van Driel is sinds 2008 een begrip in Baarn.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie