Maarten Spaargaren, de nieuwe voorzitter van de Adviesraad.
Maarten Spaargaren, de nieuwe voorzitter van de Adviesraad. Privéfoto

Spaargaren voorzitter Adviesraad

31 augustus 2021 om 10:00 Mensen

BAARN Maarten Spaargaren is de nieuwe voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein Baarn. Hij is door het college van burgemeester en wethouders officieel benoemd, op voordracht van de huidige adviesraad. 

Spaargaren is country manager bij TÜV Rheinland Rail en woont in Baarn met zijn gezin. Daarnaast heeft hij veel bestuurlijke ervaring in vrijwilligersorganisaties. Hij was onder andere voorzitter van de centrale cliëntenraad van Bartiméus, één van de grootste organisaties voor blinden en slechtzienden in Nederland. De benoeming gaat in per 1 september 2021. 

Spaargaren volgt Thomas Meyjes op. Hij trad begin dit jaar af, waarna het voorzitterschap tijdelijk werd waargenomen door Mirjam van Halem. Tegelijkertijd met de benoeming van de nieuwe voorzitter komen er in de adviesraad twee nieuwe leden bij. Dolinda Knigge en Sandra Postma gaan het team Volwassenen tot 65 jaar versterken. 

De gemeente Baarn kent sinds 2019 een brede Adviesraad Sociaal Domein Baarn. Deze onafhankelijke adviesraad geeft gevraagd én ongevraagd adviezen aan het college over beleid en uitvoering onder andere op het gebied wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. 

De adviesraad bestaat uit drie adviesteams: team Jeugd, Opvoeding en Onderwijs; team Volwassenen tot 65 jaar en team 65+. Alle leden zijn vanuit persoonlijke en/of (vrijwilligers)werkervaring betrokken bij het sociaal domein. Met de komst van de nieuwe voorzitter en twee nieuwe leden is de adviesraad weer compleet.


De Adviesraad Sociaal Domein Baarn vergadert tenminste één keer per maand en is bereikbaar via adviesraadsociaaldomein@baarn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie