De Open Atelierroute in 2019 bij fotografe Hilde Sneep.
De Open Atelierroute in 2019 bij fotografe Hilde Sneep. Baarnsche Courant

Open Atelierroute Baarn 2021 verplaatst naar volgend jaar

24 augustus 2021 om 17:32 Kunst

BAARN De Open Atelierroute Baarn gaat dit jaar niet door. Elke twee jaar wordt in Baarn de Open Atelierroute gehouden. Dit jaar zou dat in het weekend van 28 en 29 augustus voor de zestiende keer plaatsvinden. Onder de huidige corona-omstandigheden wordt deze editie echter gecanceld en verplaatst naar volgend jaar.

Het concept, de essentie, van de Open Atelier Route Baarn is de ontmoeting van kijker-kunst-kunstenaar in het atelier of de expo-ruimte van de deelnemende kunstenaar. Ook wordt er sinds enkele jaren een Centrale Expositie georganiseerd, wat als startpunt van de route kan dienen.

,,Onder de huidige omstandigheden is het moeilijk om verantwoord en volgens de geldende coronaregels de Open Atelierroute veilig vorm te kunnen geven. Daarom heeft de werkgroep Open Atelierroute helaas moeten besluiten om de route een jaar uit te stellen naar het weekend van 27 en 28 augustus 2022 .’’

Op de website vermeldt de werkgroep welke ruim dertig deelnemers een kijkje zullen geven in hun atelier of werkplaats in 2022. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie