Afbeelding
Foto: via Pexels

Je huis opknappen, zo eenvoudig kan het zijn

17 augustus 2021 om 15:48 Partnercontent

Wist je dat de muren en plafonds in huis één van de belangrijkste delen van je woning zijn? Niet alleen omdat ze de kamers vormgeven, maar ook omdat voor een groot deel de sfeer van de kamers bepalen. En ook of je woning er netjes en fris uitziet, of toe aan onderhoud.

 Niet alleen als je gaat verhuizen, is het een goed moment om de muren in je huis aan te pakken. Ook na een paar jaar zijn de wanden aan een opknapbeurt toe. Vuil en stof in de lucht, maar ook door het leven in je woning, zorgen ervoor dat de wanden na verloop van tijd grauw en groezelig worden. En dat zorgt ervoor dat de woning er ouder en minder chique uit gaat zien.

 Opnieuw stucen?

Is je huis wat ouder, zitten er op diverse plaatsen scheuren of is het de huidige laag aan het afbladderen? Dan kan het slim zijn om alle wanden en plafonds in één keer goed aan te pakken en van nieuw stucwerk te laten voorzien. Zijn de wanden echter nog redelijk goed in tact, dan is opnieuw stucen waarschijnlijk helemaal niet nodig. Wil je gewoon weer een frisse aanblik, dan is je woning laten ‘witten’ door middel van airless latex spuiten een hele goede optie.

 Airless latex of muurverf laten spuiten kan snel en efficiënt door een stukadoor worden gedaan. Het zorgt er voor dat alle muren van een nieuwe laag worden voorzien waardoor er weer een frisse aanblik is. Ook plafonds kunnen eenvoudig gedaan worden met deze methode. Airless latex spuiten kan op nieuwe, sausklare pleister- en stuclagen maar dus ook op bestaande wanden en plafonds. En omdat het stucadoorsbedrijf ook direct de inwendige hoeken van wanden en plafonds zal kitten alles controleert op kleine oneffenheden, ontstaat er een mooi strak resultaat.

 Zo werkt het

Kies je voor airless latex spuiten, dan wordt eerst alles waar geen latex op mag komen, afgeplakt. Daarna wordt er een witte voorstrijklaag, ook wel primer genoemd, op de te behandelen wanden en/of plafonds aangebracht. Deze laag heeft een dubbele werking. Bij nieuwbouwwoningen zorgt de laag ervoor dat de  zuigende werking van een verse stuclaag opgeheven wordt. Bij bestaande huizen waarbij de wanden al eerder gesausd zijn, zorgt de voorstrijklaag voor betere hechting en isoleert het de eventuele licht vuile aanslag. Na het drogen van deze voorstrijklaag wordt eerst alles nog een keer nagekeken en worden kleine oneffenheden weggehaald en hoeken gekit. Pas daarna worden de wanden met een airless verfspuitmachine met een schrobvaste latex behandeld. De wanden worden daardoor mooi egaal wit.

 Moet alles wit?

Ook als je niet overal witte wanden wil, kan airless spuiten de beste manier zijn. Zo maak je eerst de meeste wanden klaar en pas je daarna een enkele wand aan om jouw kleur of sfeer aan te brengen. Dat kan door middel van een enkele wand te voorzien van een kleurtje maar ook behang is daarbij een optie. Wil je een of meer wanden van bijvoorbeeld een mooie betonlook voorzien? Vraag dan de stukadoor naar de mogelijkheden. Ook zij kunnen beton cire aanbrengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie