Malgosia Fiebig verzorgt vrijdag het zomeravondconcert.
Malgosia Fiebig verzorgt vrijdag het zomeravondconcert. Malgosia Fiebig

Vijfde Zomeravondconcert op carillon door Malgosia Fiebig

12 augustus 2021 om 16:29 Muziek

BAARN Het vijfde beiaardconcert op het carillon in de toren van de Pauluskerk is vrijdagavond 13 augustus van 19.30-20.30 uur te beluisteren vanaf de Brink. De beiaard aan de Brink wordt dit keer bespeeld door Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen.
Zij brengt een afwisselend programma waarin klassieke muziek afgewisseld wordt met Nederlandse cabaretliedjes en muziek uit ‘The Beauty and the Beast’.

Tot grote spijt van de organisatie mogen zij weer geen beeldscherm en stoelen plaatsen vanwege verscherpte coronamaatregelen. ,,Onze hoop is erop gevestigd, dat we, na versoepeling van de maatregelen, misschien het laatste concert wel met beeldscherm en stoelen kunnen beluisteren. Gelukkig weten luisteraars de beiaard toch te vinden, als onderbreking van een avondwandeling, door op een bankje plaats te nemen of door gewoon een terrasje te pakken.”
Zie ook www.carillonbaarn.nl of meld u aan als donateur via info@carillonbaarn.nl.

Programma:

Vrijdag 13 augustus 19.30-20.30 uur

1. Sonata Quarta uit: Sonatae unarum fidium seu a violino solo 1664 Johann Heinrich Schmelzer (1623-1680)

2. Suite van populaire Nederlandse cabaretliedjes: De avond van liefde, Toen ik naakt was, Telkens weer, Dit lied is duizend eeuwen oud, Als je overmorgen oud bent, Knapenkoor

3. Suite no. 1 for Carillon John Courter (1941-2010): Fantasia Octatonica, Sonorities, Toccata Festevole

4. Trois coloris Géo Clément (1902-1969): Pastel, Ambre, Opaline

5. Concertsuite uit Walt Disney’s ‘Beauty and the Beast’ Alan Menken (*1949): Belle, Gaston, Be Our Guest, Something There, The Mob Song, Beauty and the Beast

Bewerkingen: Arie Abbenes (1,2) Frank Steijns (5)

Malgosia Fiebig (*1975) is Stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen.
Malgosia studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk (Polen), alwaar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd de stadbeiaardier van Gdansk.

In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde een jaar later een Bachelor of Music in Carillon Performance bij Arie Abbenes aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ze studeerde af als Master of Music in juni 2007 bij Frans Haagen en Henk Verhoef.

Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Australië en de VS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie