Charlien van der Stoep in De Wetstraat.
Charlien van der Stoep in De Wetstraat. Charlien van der Stoep

Succesvolle tweede editie van Kunst Kijk Route Baarn

9 augustus 2021 om 10:30 Kunst

BAARN Vorige week was het laatste weekend van Kunst Kijk Route Baarn. De kunstroute werd eerder al georganiseerd in het najaar van 2020, maar werd nu voor het eerst in de zomerperiode gehouden. Met 65 locaties was deze 2e editie van de Baarnse kunstroute uitgebreider dan de eerste editie.

Tijdens Kunst Kijk Route Baarn 2021 heeft Baarn haar ware aard als kunstdorp getoond. Geheel coronaproof toonden kunstenaars hun kunstwerken vanuit de tuin of vanachter de ramen van hun eigen huis of atelier. Het eerste weekend viel samen met het Landelijk Atelierweekend, waardoor er ook tal van ateliers geopend waren voor publiek. Voor veel kunstenaars, zoals Mi Marie Keramiek, was dit zo’n succes dat zij niet alleen het eerste weekend van de Kunst Kijk Route Baarn geopend waren, maar ook op andere dagen de deuren van hun atelier wagenwijd openzetten.

De route was aantrekkelijk voor jong en oud. Met onder andere cartoons, keramiek, fotografie en abstracte kunst was er voor ieder wat wils. Zo hebben de kinderen van de BSO Kind & Co veel kunstwerken bekeken, omdat dit samenviel met het vakantiethema kunst. Diverse kunstenaars gaven via de Volksuniversiteit zomerworkshops, waaronder Nadine Rol die een korte workshop bloemen schilderen gaf. Deze workshop was zo succesvol dat binnen enkele dagen alle plekken vergeven waren.

Baarn heeft, met 65 locaties, haar ware aard als kunstdorp getoond

Kunst Kijk Route Baarn wordt gepromoot onder de vlag van Zomerkunst Baarn, dit is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn. Jaarlijks organiseren zij het Cultureel Festival ter promotie van het culturele leven in Baarn. Met de Kunst Kijk Route wilden ze de kunstenaars in Baarn een extra podium bieden, zodat zowel Baarnaars als toeristen de kunstenaars weten te weten. Organisator Samara van der Burgh blikt tevreden terug op de tweede editie van Kunst Kijk Route Baarn: ,,Bij de eerste editie waren we al overweldigd door het enorme aantal aanmeldingen, maar dat er dit keer nog meer kunstenaars mee zouden doen overtrof al onze verwachtingen.”

Komt de Kunst Kijk Route terug? De organisatie is van plan om eens in de twee jaar de kunstroute te organiseren. De volgende Kunst Kijk Route is dan in de zomer van 2023. Voor nu kunt u genieten van de foto’s van dit jaar.

Kijk voor meer foto’s op zomerkunstbaarn.nl

Door Samara van der Burgh

Afbeelding
Afbeelding
Atelier depARTure in de Laanstraat.
Art-and-Tech VoF aan de Van Heemstralaan.
Esther Smit fotografie exposeerde op De Bark.
Afbeelding
Ineke de Vroede.
Lilian Scheer in de Paulus Potterlaan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Thomashuis Baarn aan de Eemnesserweg.
Afbeelding
Johanna C. van der Meulen in de Gladioolstraat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie