Frank Muyser tijdens de Audiotour
Frank Muyser tijdens de Audiotour Wintertuin Experience

Audiotour Frank Muyser in Cantonspark

31 juli 2021 om 16:55 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf 4 augustus is Baarn een beleving rijker; een bijzondere audiotour door het Cantonspark.

In een rondwandeling van 30 minuten neemt Frank Muyser u mee door het park. Muyser was de zoon van de hortulanus van het Cantonspark. Hij woonde ín het Cantonspark en bracht er zijn jeugd door.

De gratis audiotour luistert u op uw eigen smartphone (denk eraan om oortjes of een hoofdtelefoon mee te nemen) en start bij de Wintertuin. Hier krijgt u een kaart van de wandeling met daarop een QR-code die u kunt scannen met uw smartphone. Binnen enkele tellen hoort u de stem van Frank Muyser.

Waar hortulanus Muyser ontzettend veel wist van de beplanting van het park, had de rest van het gezin Muyser een andere grote passie; muziek. Tijdens de rondwandeling door het Cantonspark put Frank Muyser uit zijn persoonlijke herinneringen aan zijn jeugd.

Zijn verhalen gaan over het begin van zijn muziekleven (o.a. als gitarist van Les Baroques die repeteerden in de kassen in het park), de Colonnade waar hij nog altijd praat met zijn overleden Engelse moeder, en over de feesten in de schuur (tot ergernis van de buurt). Maar ook over de boomhut waar hij veel vertoefde (en uit is gevallen) en de schoolfeesten in het park waarbij de hele klas aanwezig was.

De audiotour van Frank Muyser is gemaakt door het Baarnsche bedrijf Living Story. Zij ontwierpen eerder de Elixir Escaperooms voor de Wintertuin, en de parkspellen in het Cantonspark. Living Story is gespecialiseerd in ‘Game Based Learning’. Het beleefbaar maken van locaties door het vertellen van verhalen is iets was ze  al 17 jaar doen. ‘We kiezen vaak voor bijzondere perspectieven’, aldus de makers. Dat de herinneringen van Frank juist niet gaan over de beplanting van het park, maar voor de plekken die voor hem betekenis hebben, maakt de audiotour bijzonder. Vooral voor de bezoekers’.

De gratis audiotour van Frank Muyser is te starten op elk moment tijdens de openingstijden van de Wintertuin. Zie wintertuinexperience.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie