Wie een negatieve coronatest nodig heeft voordat hij of zij op vakantie gaat, kan sinds 16 juli ook terecht in de Laanstraat.
Wie een negatieve coronatest nodig heeft voordat hij of zij op vakantie gaat, kan sinds 16 juli ook terecht in de Laanstraat. Christine Schut

Testenvoorjereis.nl nu ook in Baarn; Tijdelijke testlocatie in Laanstraat

28 juli 2021 om 15:13 Corona

BAARN Wie een negatieve coronatest nodig heeft voordat hij of zij op vakantie gaat, kan sinds 16 juli ook terecht in de Laanstraat. In het leegstaande pand waar eerder modezaak Wortmann was gevestigd, heeft Zorg4Ons zich tijdelijk gevestigd. In de maanden juli en augustus is het hier zeven dagen in de week mogelijk een coronatest te laten doen.

,,We bestaan een jaar. Dit is, na Utrecht, Houten, De Bilt en Vught, de vijfde vestiging”, legt de baliemedewerker van Zorg4ons uit. ,,We zijn officieel erkend door de rijksoverheid waar we ook mee samenwerken.” Wie een negatieve coronatest nodig heeft om op vakantie te kunnen, kan niet zomaar binnenlopen. Je moet je officieel registreren via www.testenvoorjereis.nl, een website van de rijksoverheid. Op die site staan ook alle eisen van verschillende vakantielanden genoemd.

,,We nemen hier pcr-tests en antigeen-tests af. Die zijn gratis voor reizigers. De uitslag van de pcr-test verstrekken we binnen 24 uur, van de antigeen-test binnen drie uur.” De afgenomen tests gaan naar een extern lab.

Achter de balie is de testruimte. Omdat ervan uit wordt gegaan dat mensen die zich laten testen niet besmet zijn met het coronavirus, zijn de eisen voor de testmedewerker van dienst minder streng dan bijvoorbeeld bij de GGD. Ze draagt een schort die ze aan het eind van de dag weggooit en haar mondkapje verwisselt ze om de paar uur. Daarnaast draagt ze nog een coronascherm en handschoenen. 

De testlocatie in Laanstraat 65 is zeven dagen in de week geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

door Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie