Vijf bestaande praktijken die hulp bieden in Baarn gaan hun krachten bundelen.
Vijf bestaande praktijken die hulp bieden in Baarn gaan hun krachten bundelen. Baarnsche Praktijk

Vijf bestaande praktijken gaan samenwerken

21 juli 2021 om 11:00 Zakelijk

BAARN Vijf bestaande praktijken die hulp bieden in Baarn gaan hun krachten bundelen. Om samen de meest passende hulp te kunnen bieden, hebben de volgende praktijken besloten om te gaan samenwerken. 

Speltherapiepraktijk Baarn, praktijk Heldenmoed (integratieve therapie voor kind en jeugd), Boomhut Baarn (kinder-en jeugdpsychologie), KoningsKids bij Iris (psychologisch onderzoek en begeleiding) en Praktijk voor Beeldende therapie. Vanaf september zullen zij ook werkzaam zijn op 1 locatie, een eigen vleugel op de begane grond van het Meander Medisch Centrum in Baarn, onder de naam Baarnsche praktijk.

Deze praktijken bieden individueel al langere tijd zorg aan in Baarn en omstreken. Zij blijven ieder zelfstandig werken in hun eigen praktijk en gaan samenwerken om hun missie gezamenlijk vorm te geven. Muriel Meijer (Heldenmoed) legt uit: ,,Ons uitgangspunt is dat ieder mens de best passende hulp dichtbij verdient. We gaan daarom uit van de hulpvraag, kijken van daaruit wat er nodig is en kunnen snel schakelen binnen ons team.”

Na aanmelding bij de Baarnsche praktijk neemt één van de collega’s binnen een week persoonlijk contact op om de hulpvraag helder te krijgen.

Eva Janssen (Boomhut Baarn) vult aan: ,,We zijn er voor volwassenen, jongeren, kinderen en hun ouders/opvoeders. We kijken eerst of we binnen ons eigen multidisciplinaire team kunnen helpen. Mocht dat niet lukken, dan hebben we een ruime kennis van het regionale aanbod en verwijzen we door naar passende hulp.”

De professionals van deze praktijken hebben de afgelopen jaren regelmatig samengewerkt met het Lokaal team in Baarn, GGD jeugdarts in Baarn en Jeugdteam Soest, dus daar lopen korte lijntjes, waar de dames van de Baarnsche praktijk erg blij mee zijn.

Mariska Brienen (Speltherapie Baarn): ,,We waren over onze samenwerking aan het brainstormen, toen we tegen een prachtige locatie aanliepen waar we erg enthousiast van werden. We zijn deze zomervakantie druk bezig om van onze eigen vleugel in het Meander een warme plek te maken waar iedereen welkom is.”

De praktijken blijven ieder zelfstandig en zijn druk bezig hun samenwerking vorm te geven, de keuze voor een herkenbaar en duidelijk logo is al gemaakt.

Iris de Koning (KoningsKids bij Iris): ,,Er wordt nog hard gewerkt aan de website, vorige week hebben we foto’s laten maken om een mooi en duidelijk beeld te kunnen geven van wie we zijn en wat we kunnen bieden, neem gerust alvast een kijkje op: www.baarnschepraktijk.nl We zijn nu al bereikbaar via info@baarnschepraktijk.nl.”

Petra Plomp (Praktijk voor Beeldende therapie): ,,Deze stap is een logisch gevolg van onze groeiende samenwerking en we kijken allen erg uit naar een mooie start in september op onze nieuwe locatie. De uitnodigingen voor een grand-opening in oktober zullen snel volgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie