Peter Wiegmink aan tafel bij Op1.
Peter Wiegmink aan tafel bij Op1. Screenshot Op1

Peter Wiegmink: ‘Peter R. is vriend voor het leven’

16 juli 2021 om 10:30 Mensen

BAARN In de vele jaren dat Peter Wiegmink in Baarn woonde en werkte, had hij nauw contact met de gisteren overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries. Wiegmink is de broer van Alex Wiegmink, de hardloper die op de Posbank bij Arnhem in 2003 werd vermoord. Wiegmink keek gisteravond terug op het leven van Peter R. de Vries in het televisieprogramma Op1.

VRIEND VOOR LEVEN Regelmatig haalde De Vries Wiegmink op bij zijn appartement tegenover café PH wanneer ze naar een actualiteitenrubriek in Hilversum gingen. Wiegmink: ,,Ik herinner me nog dat, toen één van de verdachten van de moord zich bij de politie meldde en we naar de studio reden, de tranen van opluchting over de wangen van Peter biggelden. Voor mij is hij een vriend voor het leven. In een appje dat ik kreeg nadat de Posbankmoord was opgelost stond: ‘Het was een voorrecht om al die jaren met je op te trekken. Mede door jou is de zaak opgehelderd. Voor altijd je vriend, Peter R.’ Dat doet me zoveel als zo’n man zoiets aan je schrijft. Niets dan lof over de persoon van Peter.”

Dit bericht is het meest afschuwelijke wat een mens zich kan voorstellen

WEKELIJKS CONTACT De Vries en Wiegmink hielden voor het overlijden van De Vries bijna wekelijks contact. ,,We waren van dezelfde leeftijd, zaten in militaire dienst. Dat schept een band. Het overlijden voelt als een onverwacht moment. Na een week dacht ik dat hij het zou redden. Dit bericht is het meest afschuwelijke wat een mens zich kan voorstellen.” 

Wiegmink verhuisde enkele jaren geleden naar Gelderland om dichterbij zijn familie te wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie