Afbeelding
Caspar Huurdeman

Straatrover opgepakt na klopjacht door politie in Baarn

10 juli 2021 om 17:06 Misdaad

BAARN Het wemelde vanmiddag van de politie in het Baarnse Bos. Om 14.20 uur was een jongeman op het Stationsplein in Baarn beroofd van geld door drie straatrovers. Hierop zette de politie groot in door met veel manschappen het nabijgelegen Baarnse Bos te doorzoeken, onder meer met een politiehond. 

Binnen twintig minuten werd de eerste dader gezien en rennend achterna gezeten door agenten. Deze hield plots stil nadat oog in oog kwam te staan met politiehond Kelvin. De verdachte had teveel ontzag voor de hond en liet zich arresteren door de agenten die er achteraan kwamen. 

Om 16.00 uur waren nog steeds agenten aan het zoeken naar de overgebleven straatrovers. Of deze gepakt zijn, is niet bekend. 

Waar politiehond Kevin alle credits krijgt, verdient ook hond Jacob lof. Althans, dat vinden zijn baasjes. ,,Ik liep zaterdag met Jacob langs het station en zag daar een aantal jongens staan. Ik lette er niet echt op en liep langs De Generaal het bos in. Daar renden drie jongens mij voorbij die zich vervolgens verstopten. Even later kwam de politie met een aantal wagens het bos ingereden, op zoek naar deze jongens. Zo’n tweehonderd meter verderop zag ik één van die jongens rennen met een agent op zijn hielen. Er was ook nog een jongen zoek, meldde een agent mij. Even later zag Jacob iets in het struikgewas, ik vermoedde een ree, want die jaagt hij graag op. Maar het bleek één van de jongens die zich rot schrok. Ik riep de politie, maar de agenten waren inmiddels verder weg. De jongen rende weg, Jacob rende achter hem aan, hij rende zo in de armen van de politieagenten.” De Baarnse hondenbezitter heeft zaterdagavond een verklaring afgelegd op het politiebureau.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie