Marc van Driel.
Marc van Driel. Marc van Driel

Theaterhuis zoekt spelers: auditie voor de grote producties op 8 juli

6 juli 2021 om 14:00 Podiumkunsten

BAARN Theaterhuis Marc van Driel is sinds 2008 een begrip binnen Baarn en omstreken. Door corona heeft het Theaterhuis anderhalf jaar de deuren moeten sluiten. In september opent het Theaterhuis weer haar deuren. Er staan nieuwe activiteiten op het programma. Ook worden er nog spelers gezocht.

Het Theaterhuis heeft de afgelopen jaren grootse producties op de planken gezet, zoals ‘Hamlet’, ‘Macbeth’, ‘Ghetto’, ‘Pinokkio’, ‘Scrooge’ en vele grote musicalproducties. Theaterhuis Marc van Driel biedt theateronderwijs voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.

Traditiegetrouw blijft het Theaterhuis in december 2021 en in april 2022 twee grote musicalproducties brengen in Theater de Speeldoos. Voor deze producties zijn nog spelers nodig. Wie altijd al op het podium heeft willen staan, heeft willen acteren, zingen en/of dansen kan meedoen aan deze producties. 

Het is niet nodig om al te kunnen zingen, dansen of acteren. Je leert het allemaal tijdens het repetitieproces. Als je alleen wilt acteren, is dat ook prima. De auditie vindt plaats door middel van een open les op donderdag 8 juli van 19.00 tot 20.30 uur. Verzamelen bij de Waldheim-mavo, Torenlaan 81 te Baarn. De repetities starten in de derde week van september op zondag van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten voor het meedoen aan de grote producties bedraagt 97, 50 euro. Wie niet aanwezig kan zijn bij de auditie op 8 juli en wel mee wil doen, kan een een mailtje sturen naar mjvandriel@hotmail.com met je gegevens.

De auditie is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen.

Het is niet nodig dat je al kunt zingen, dansen of acteren. Je leert het allemaal tijdens het repetitieproces

MUSICALWERKPLAATS In de derde week van september start het Theaterhuis op de donderdag van 20.00 tot 21.30 uur met de Musicalwerkplaats. Een groep van maximaal 12 deelnemers van jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen gaat aan de slag om een eigen musical te maken vanuit een door de groep zelf gekozen thema. Er wordt zelf materiaal geschreven, theater gemaakt en vormgegeven. Naast spelers zal deze groep bestaan uit makers. Voor de Musicalwerkplaats zoekt het Theaterhuis dus niet alleen spelers, maar ook schrijvers, musici, dansers. De Musicalwerkplaats is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om zelf te maken, te creëren, te onderzoeken en te experimenteren. De voorstelling zal aan het einde van het seizoen te zien zijn in het theater. De kennismaking hiervoor is op donderdag 8 juli van 19.00 tot 20.30 uur. Verzamelen bij de Waldheim-mavo, Torenlaan 81 in Baarn. Kosten voor deelname bedragen 125 euro. Dit is voor een heel seizoen repeteren inclusief het spelen van de voorstelling in het theater. Wie onverhoopt 8 juli verhinderd is, maar wel mee wil doen, kan een mailtje sturen naar mjvandriel@hotmail.com

ACTEERTRAINING Vanaf de derde week van september start het Theaterhuis met een 8 weken durende acteertraining voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. Deze training vindt plaats op de donderdagen van 18.30-20.00 uur. Dag en tijd kunnen nog gewijzigd worden. 

Het Theaterhuis vindt het belangrijk dat elke speler die meespeelt in een productie verschillende acteertools tot zijn beschikking heeft. Deze tools kan de acteur elk moment in een repetitie inzetten om zijn rol vorm en diepte te geven. In deze 8 weken wordt gewerkt aan de basisemoties, archetypen, de zeven energieën, de cirkels van aandacht en het werken met tekst. Kosten voor deelname bedragen 75 euro. 

De cursus gaat door bij 8 deelnemers. Interesse? Stuur dan een mail met daarin je gegevens naar mjvandriel@hotmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie