Afbeelding
Pieter Bax

Geslaagde workshop Cultuur Actief: Leerlingen enthousiast voor slagwerk

5 juli 2021 om 12:06 Podiumkunsten

BAARN De laatste slagwerkworkshop op de Amalia Astro school voor de leerlingen van groep 7 vond afgelopen vrijdag plaats. Het publiek bestond uit de leerlingen van de groepen 5 en 6. Onder de aanwezigen waren ook wethouder Hugo Prakke, Barbara Wittebol en Ellen Nanning van Kunst Centraal, Loles Bobo directeur van de Amalia-Astro school en Johan Laseur van Crescendo.

Cultuur Actief Baarn wordt aan de basisscholen aangeboden door de gemeente Baarn en kent een programma van 4 lessen dat door een vakdocent van een culturele vereniging uit Baarn in de klas of op het schoolplein wordt verzorgd. Kunst Centraal verzorgt de organisatie en planning van het programma en beheert het budget. De Amalia-Astro school heeft gekozen voor 4 slagwerkworkshops door Muziekvereniging Crescendo. De slagwerkworkshop werd op vier vrijdagmiddagen op het schoolplein verzorgd door de slagwerkinstructeur van Crescendo, Jaap Firet. Het nodige duurzame materiaal voor een groep van 30 kinderen is ingekocht bij een van de bouwmarkten en bestaat uit verschillende cementkuipen, grote en kleine verfemmers. Firet werd ondersteund door Crescendo-lid Dylan Kuijer.

SCHOOLPLEINCONCERT Tijdens de workshops worden de leerlingen geënthousiasmeerd om een slagwerkinstrument te gaan bespelen in groepsverband en wordt hun creativiteit gestimuleerd. Op de vierde vrijdag werd een schoolplein concert gegeven voor andere kinderen van de school en de gemeente. Tijdens dit concert werd een samba gespeeld en traden ook enkele kinderen op die zelf een creatief ritmestukje hebben ingestudeerd. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om dit concert te herhalen tijdens een openlucht concert in de Pekingtuin op zaterdagmiddag 10 juli. Bij het aanbod dat voor het najaar op de planning staat wordt deze workshop wederom aangeboden.

Meer informatie over muziek maken bij Crescendo: www.crescendobaarn.nl

Slagwerkworkshop op de Amalia Astro school door muziekvereniging Crescendo.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie