Afbeelding
Refurbished elektronica

De voordelen van Refurbished elektronica

1 juli 2021 om 08:15 Partnercontent

De markt van refurbished elektronica is de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn steeds meer consumenten die kiezen voor een refurbished product in plaats van een nieuw product. Voornamelijk refurbished Apple producten zoals iPads, iPhones en MacBooks zijn erg populair. De voornaamste reden van de stijging in refurbished aankopen is dat consumenten tegenwoordig bewuster aan het shoppen zijn én hun steentje willen bijdrage aan een duurzamere samenleving. Benieuwd naar de voordelen van refurbished elektronica? Wij vertellen je graag meer!

Wat is refurbished elektronica?

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. De producten die gereviseerd worden komen voornamelijk binnen uit het bedrijfsleven en inruil programma’s. Wanneer je een refurbished laptop, telefoon of tablet aanschaft is deze uitvoerig gecontroleerd door professionals. Je kunt dus niet zomaar een product verkopen onder de naam refurbished, daar gaat altijd een uitvoerige controle aan vooraf. Wanneer je kiest voor refurbished draag je een steentje bij aan een duurzamere samenleving. Koop je bijvoorbeeld een MacBook Pro bij een refurbished leverancier, dan hoeft er geen nieuwe MacBook geproduceerd te worden.  

Flink besparen

Veel consumenten kopen refurbished elektronica omdat je flink kunt besparen op te aankoopprijs. Je bespaar gemakkelijk honderden euro’s op een refurbished product dat nog in uitstekende staat is. De staat van het product wordt duidelijk aangegeven bij de aankoop. Je kunt kiezen uit de volgende product condities: als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Een product met de conditie ‘zichtbaar gebruikt’ kost een paar tientjes minder dan een product met de conditie ‘als nieuw’. Hierdoor kun je altijd zelf kiezen hoeveel geld jij de uitstraling van het product waard vindt.

Controle door experts

Bij ieder refurbished product wordt een uitvoerige controle uitgevoerd op meer dan 50 punten. Hierbij kun je denken aan controle van de batterij, microfoon en de camera. Als er fouten worden aangetroffen worden deze gerepareerd of compleet vervangen. Na de eerste controle wordt er nog een laatste controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alles werkt naar behoren. Daarna wordt het product grondig schoongemaakt en voorzien van de laatste software. Zo weet je zeker, ongeacht de product conditie, dat je een veilige aankoop doet.

Lange garantietermijn 

Ben je een fan van Apple producten? Dan weet je vast wel dat de garantietermijn van Apple maar 1 jaar is. Refurbished leveranciers bieden een veel voordeligere garantietermijn aan. Bijna alle refurbished leveranciers bieden namelijk een garantietermijn aan van 2 jaar. Een refurbished leverancier als refurbished.nl doet hier nog een schepje bovenop. Zij bieden standaard 3 jaar garantie op hun gehele assortiment. Hun assortiment bestaat uit iPhones, iPads en MacBooks maar ook uit verschillende andere merken waaronder Samsung, HP, Lenovo en Dell. Via hun website kun je gemakkelijk leveranciers vergelijken en kiezen voor de beste deal passend bij jouw wensen.

Duurzaam

Zoals eerder al benoemd draag je met het kopen van een refurbished product jouw steentje bij aan een duurzamere samenleving. Duurzaamheid is een steeds belangrijker begrip voor onze samenleving. Koop je een refurbished product? Dan wordt de levensduur van het toestel verlengd met meer dan twee jaar! Omdat er geen nieuw toestel geproduceerd wordt, hoeven er ook geen schaarse grondstoffen gebruikt te worden. Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar ook het milieu. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie