Afbeelding
Peter Beijer

Buijs Regiomakelaars: ‘Ik stop pas als ik mijn doel heb bereikt’

30 juni 2021 om 18:45 Zakelijk

SOEST Het eerste ‘huis’ dat Onno Buijs verkocht was niet voor een gezin, ook niet voor een stel dat hun samenwoonplannen werkelijkheid maakt en ook niet voor een jonge vrijgezel die het huis verlaat. Die woonwensen heeft hij jaren later ingevuld. De allereerste woning die Onno van de hand deed, het was in 1980, kostte de nieuwe eigenaar zestig gulden en de kersverse bewoner viel op door zijn lange oren. O ja, Onno was 12 jaar jong toen hij deze eerste transactie deed.

Buijs Regiomakelaars, vanaf 1999 actief in Soest, heeft ook NVM-makelaarskantoren in Amersfoort, Blaricum en in Hilversum (JSR|Buijs). Onno Buijs werkt graag lokaal in Soest en in de regio Midden-Nederland. ,,Ik vind het harstikke leuk om hier actief te zijn. Ik woon zelf nu 17 jaar met mijn gezin in Soest, een ideale plaats om je kinderen op te laten groeien. Nergens kan je zo heerlijk wandelen en fietsen zoals in deze omgeving. Hier is veel natuurschoon, met prachtige klompenpaden. Ik ben een echte fan van de Utrechtse Heuvelrug.”

Het is een wijdverbreid misverstand dat Onno Buijs ooit in de makelaarsvoeten van zijn vader is getreden. ,,Ik krijg wel eens van klanten te horen dat ze hun vorig huis bij mijn vader hebben gekocht. Maar mijn vader Hedda Buijs komt niet uit de makelaardij. Hij was, en is eigenlijk nog steeds, beeldend kunstenaar, net als mijn broer Erik. Ja, ik kom uit een kunstenaarsfamilie. 

Onno was nog heel jong toen hij al wist dat hij ooit voor zichzelf wilde beginnen. ,,Ik heb mijzelf altijd als ondernemer gezien”, vertelt de Soester makelaar die opgroeide in het Betuwse Echteld. ,,Mijn vader had veel hout in zijn atelier en er bleef wel eens wat over. Van dat hout maakte ik konijnenhokken en die verkocht ik dan. Mijn eerste hok verkocht ik voor zestig gulden. Ik zie mijn klant samen met zijn zoontje nog uit zijn grote vrachtwagen stappen. Mijn ouders hadden geen benul wat die man kwam doen. Hij ging volop de onderhandeling in, maar ik bleef bij mijn bod. Ha, ha, dat was dus de eerste woning die ik op 12-jarige leeftijd had verkocht.”

De liefde voor de makelaardij kwam niet veel later. ,,Op mijn 18de volgde ik een stage bij Schoeman Makelaars in Tiel. Daar werd ik enthousiast. In 1991 heb ik via Schoeman Tiel gesolliciteerd bij hun vestiging in Amersfoort en ik werd daar aangenomen. Dat was op 15 juli van dat jaar en nu pas realiseer ik mij dat ik dus over twee weken precies dertig jaar makelaar ben.”

Onno behaalde zijn makelaarspapieren en werd in 1995 (op 27-jarige leeftijd) beëdigd makelaar. In 1999 startte hij voor zichzelf in Soest, centraal in de door hem zo geliefde Utrechtse Heuvelrug. Hij hielp veel Soesters aan een nieuwbouwhuis bij de realisatie van de Boerenstreek. Zestig tot zeventig procent van de nieuwbouw aldaar is door Buijs verkocht. Onno voelt zich een bevoorrecht mens in Soest. ,,Het theoretische leertraject was heel pittig, maar toen ik eenmaal makelaar was merkte ik dat het mij gemakkelijk afgaat. Ik werk gedisciplineerd en stop pas als ik mijn doel heb bereikt. Die motivatie zit bij al onze 18 medewerkers. Ik heb een teamfoto van twintig jaar geleden en alle mensen van toen werken nog steeds bij ons. Dat zegt genoeg. Binnenkort zijn er wat mutaties. Maurits Westland gaat JSR|Buijs Hilversum leiden en in Soest worden wij versterkt met Caroline Jagtenberg die hier onze vestiging gaat leiden. De toekomst ziet er goed uit.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie