Afbeelding
Peter Beijer

Slijter/Vinoloog Kees van de Steeg: ‘Genoeg keuze bij Mitra Baarn’

30 juni 2021 om 17:15 Zakelijk

BAARN Kees van de Steeg is het voorbeeld van een vakman die aanvoelt wat een mens nodig heeft. Hij laat een klant, die al een aantal minuten de omvangrijke en imposante voorraad bieren aan het bekijken is, met rust. ,,Dat heb ik al lang gezien”, zegt de goedlachse Baarnse slijter. ,,Die man voelt zich als een kind in een snoepwinkel en kijkt wat er allemaal te koop is. Als hij vragen heeft dan weet hij mij te vinden.”

Het is een logische gedachte, want de meer dan 700 biertjes zijn een attractie op zich in de 110 m2 grote winkel aan de Laanstraat 72 (let op: de ingang is op het parkeerterrein). De keuze is reuze en vooral inspirerend en verrassend met namen als: Paix Dieu (alleen met volle maan gebrouwen), Sambal Bij, Slettenbier en het ietwat ondeugend klinkend K*tbier. Kees lacht: ,,Je kan het zo gek niet verzinnen of wij hebben het. Mensen komen uit alle windstreken om hier het biertje van hun keuze te halen. De echte liefhebbers weten dat ze bij Mitra Baarn moeten zijn. Maar vergis je niet in onze lokale specialiteiten zoals Grande Orange, Soestdijk Royal en Limoncello Soestdijk.”

Het is overigens niet alleen bier en lokale heerlijkheden die de ruim bemeten schappen vullen. Port uit verschillende jaren, wijn uit onder meer Zuid-Afrika en Chili. Meer dan genoeg keuze voor een heerlijk moment voor jezelf of…om een feestje te vieren. Gelukkig mag dat weer. Kees: ,,Genieten mag en dat kan ook in de zonnige achtertuin. Wij hebben keuze genoeg voor een feestje. Of het nu gaat om een mooi speciaalbier, een sublieme wijn, een stoere borrel of een exquise cognac. Daarnaast is Mitra het adres voor al jouw feesten, partijen en evenementen. Wij hebben artikelen te huur zoals een tap en statafels. Daarnaast geven wij graag advies over welke drank bij welk gerecht past.”

Mitra Baarn
Laanstraat 72 Baarn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie