Afbeelding
Peter Beijer

Maak kennis met jezelf met Seven Stones: ‘Wij ontdekken de latente talenten’

30 juni 2021 om 14:15 Zakelijk

BAARN ,,Wij hebben een bijzonder vak, we zijn schatgravers.” Peter Draisma van Seven Stones uit Baarn en zijn collega Jochem Kramer zijn psychologen die zich richten op mensen en organisaties. De ‘schat’ die zij willen ontdekken zijn de talenten die men soms bewust maar vaak onbewust verborgen houdt. Het is fascinerend en verhelderend. ,,De vastzittende energie gaat weer stromen.”

Peter Draisma spreekt met aanstekelijk enthousiasme over de psyche van een mens. ,,Zelfkennis is één van de grootste deugden die mensen hebben, maar die zij veel te weinig gebruiken. Wij zetten een spiegel voor en zorgen voor herkenning.”

Seven Stones verleent haar diensten aan twee doelgroepen; aan organisaties, die groeien door hun mensen te laten groeien en aan individuele personen die persoonlijke groei willen realiseren. Volgens Jochem Kramer is er veel te winnen, zowel voor organisaties als voor individuen. ,,Zeventig procent van de tijd die men op het werk doorbrengt draagt niet bij aan tevredenheid en het gevoel effectief bij te dragen aan de doelen van de organisatie. Ondernemingen hebben hun organisatie ingericht op hun eigen belang en doelen, zonder veel besef van wat mensen nodig hebben. Meer aandacht voor mensen zorgt voor meer geluk in werk en persoonlijk leven met als gevolg minder ziekteverzuim en meer effectiviteit.”

Kennis maken met jezelf, dat is het adagium van Seven Stones met als issue: ‘Weet je nog wel wie je écht bent?’ ,,Als je weet wie je bent, dan kan je doen wat bij je past en omzeilen wat niet bij je past, of daar zo min mogelijk energie in steken”, legt Peter uit. ,,Wij doen psychologisch diepteonderzoek, noem het assessment. Met de uitkomst hiervan heb je houvast voor een persoonlijk ontwikkelplan.”

Psychologen die gaan ‘schatgraven’ in je brein. Is dat niet erg confronterend? ,,Wij zetten je een spiegel voor en het is juist waardevol om in deze spiegel te kijken”, vertelt Jochem. ,,Het lijkt een zwaktebod om aan te geven dat je iets niet kunt of dat je wilt ontwikkelen, maar het is juist moedig om uit je comfortzone te durven treden. Het zijn juist die mensen, die ontdekken wie ze echt zijn en wie ze willen zijn, die naar grote hoogte excelleren. Wij verlenen dan ook echt maatwerk. Door middel van vragen onderzoeken wij wie iemand in potentie kan zijn. Soms vinden we een blinde vlek, een prachtig talent of blokkades die persoonlijke groei in de weg zitten. Samen kijken we welke ruimte voor groei mogelijk is, vervolgens begeleiden wij je in de richting die je op wilt.”

Met het Buut Vrij-programma biedt Seven Stones gelegenheid tot inspiratie om meer te ontdekken, te ontsluiten en te ontplooien als het gaat om diepere drijfveren. Het meerdaags trainingsprogramma geeft vrijheid om op een veilige manier te ervaren keuzes te kunnen maken die bij de persoon passen. Peter: ,,Iedereen herkent het wel: het gaat je voor de wind. Leuke baan, mooi huis, maar toch knaagt er iets. Met Buut Vrij ondersteunen, faciliteren en dagen wij uit om te ontdekken wie je echt bent. Het biedt ruimte om antwoorden te vinden op levensvragen die zijn ontstaan vanuit een verlangen om het leven voluit te leven.”

Peter: ,,Mensen zijn verwijderd geraakt van hun onbevangen kind-zijn. Ze staan in hun eigen schaduw, doen teveel dingen die geen energie opleveren. Het is geweldig om inzicht te verschaffen naar een nieuwe en gelukkige levenshouding.”

Seven Stones
Amalia Stationsplein 62 BAarn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie