Marco Veenema
Marco Veenema Peter Beijer

Uw Slager Marco Veenema: ‘Slagerij is meer dan een vleeswinkel’

30 juni 2021 om 11:15 Zakelijk

SOEST Marco Veenema heeft genoeg zelfspot om zichzelf te karakteriseren. Zo blikt hij terug op de tijd dat hij er voor koos om slager te worden. ,,Ik was een redelijk eigenwijs ventje op mijn 16de. Ik kon wel leren, maar deed het niet. Ik had een bijbaantje en daar kreeg ik de opmerking op de slagersvakopleiding iets voor mij was. Het idee stond mij wel aan, ik werd fanatiek en wilde er alles uit halen wat mogelijk was. Ik heb alle opleidingen gevolgd en vier jaar geleden heb ik deze mooie zaak gekocht.”

Het werd in 2017 de ‘geboorte’ van: Uw Slager Marco Veenema. Een mooie naam die nostalgisch aandoet. In de tijd dat onze boodschappen dikwijls bij één grootgrutteradres worden gehaald, herinnert de specialist zoals de groenteman, de bakker en de slager, aan een tijd dat ‘kwaliteit zo gewoon was’. 

Marco herkent de typering. ,,Met alle respect voor de supermarkt hoor, maar ik ben ervan overtuigd dat je voor een eerlijk en lekker stuk vlees een bezoek moet brengen bij de vakman. Ik heb zelf gewerkt bij een slagerij in een supermarkt in Hoevelaken. Daar was het vooral: ‘veel voor weinig’. De laatste vijftien jaar is er echter veel veranderd. De consument is bewuster geworden van hetgeen hij op zijn bord wil hebben. Vlees moet afkomstig zijn van dieren die langer hebben geleefd en niet volgestopt zijn met antibiotica. Onze producten zijn eerlijk, heerlijk en streekgebonden. Zo verkopen wij varkensvlees van Livar en rundvlees van Vit’s. Livar is afkomstig van het Limburgs kloostervarken en Vit’s is rundvlees uit Twente.”

Vlees is volgens Marco gezond en lekker en voor de consumptie van vlees hoeft men zich niet te schamen. ,,Ik begrijp heus wel dat er een eiwittransitie gaande is en ik heb niks tegen vegetarisch eten. Maar vleesvervangend is niet per definitie gezonder. Wanneer je vlees in je voedingspatroon mist zal je meer stoffen ter compensatie tot je moeten nemen. Eet vlees, en doseer dat in je dagelijks menu. Een slagerij is meer dan een vleeswinkel. Wij hebben meer dan genoeg keuze voor uitgebreide en verantwoorde voeding.”

Bewust vlees eten dus. Genoeg keuze bij Marco Veenema. Diverse specialiteiten en altijd vers van het mes. Voor een zomerse barbecue kan de liefhebber kiezen uit onder meer côte de boeuf of een malse procureur. Het is maar een fractie van de keuze aan ambachtelijk bereide producten. Zo verkoopt Marco gourmetschotels, borrel- en tapashapjes en verse kant- en klaarmaaltijden in verschillende porties, van verschillende keukens en tegen een betaalbare prijs. 

Het vakmanschap van Marco Veenema wordt herkend en gewaardeerd. De Soester slager heeft een eigen worstenmakerij elders in het land. Vanuit die plek werden prijswinnende heerlijkheden ontwikkeld zoals de beenham, schouderham, grillworst en paardenworst. 

Marco Veenema is nuchter en zegt met een knik naar de prijzen: ,,Hartstikke mooi als vakmensen mijn ambachtelijk bereide producten waarderen en belonen”, zegt de inwoner van Hooglanderveen. ,,Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de klanten onze producten ook lekker vinden. Tot nu gaat dat prima overigens. Ik ben nu vier jaar actief hier en de Soesters weten mij te vinden.”

Uw Slager Marco Veenema
Tamboerijn 17
info@veenema.uw-slager.nl
035-6022464

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie