Niemand houdt zich aan de 30 kilometer op de Faas Eliaslaan
Niemand houdt zich aan de 30 kilometer op de Faas Eliaslaan Baarnsche Courant

Brandbrief over verkeersveiligheid op de Faas Eliaslaan in Baarn

24 juni 2021 om 07:30 Verkeer en vervoer

BAARN Mag het wat veiliger in de Faas Eliaslaan? Dat vragen tachtig bewoners en omwonenden in een brandbrief aan de gemeenteraad. 

Ze hebben er een gedetailleerde tekening bij gedaan aan welke maatregelen ze denken. Kosten naar schatting zo’n 30.000 euro. De Faas Eliaslaan wordt gebruikt door mensen die van of naar Soest rijden en de kruising van de Eemstraat met de Brink en de Bosstraat willen mijden. Door de Faas Eliaslaan te gebruiken komen ze rechtstreeks bij de kruising met verkeerslichten van de Bosstraat met de Oosterstraat en de Javalaan. De bewoners zien dat met lede ogen aan. 

30-kilometerzone wordt genegeerdMETING Na meting met een Smiley-bord zijn er tel-lussen geplaatst om de snelheidsovertredingen preciezer in beeld te krijgen. De meetgegevens gaven aan dat snelheidsremmende maatregelen gewenst zijn. In een gesprek met ambtenaren zijn vervolgens enkele maatregelen besproken. Volgens de buurtbewoners minimale maatregelen, die te weinig soelaas bieden. Het wensenlijstje is één kruispuntverhoging ter hoogte van de Tromplaan, en één ter hoogte van de Ruijterlaan, en ook het verhogen van de al bestaande versmalling. Met deze ingreep is de snelheidsbeperking voldoende gegarandeerd. Ter hoogte van de Hubo zou ook nog een zebra moeten komen. De bewoners hadden willen inspreken in de meivergadering van de gemeenteraad. Dat is niet gelukt. 

Nu is de brandbrief verstuurd en hoopt het actiecomité dat verkeerswethouder Jannelies Vissers de petitie met tachtig handtekeningen binnenkort in ontvangst wil nemen. Volgens de bewoners is de inrichting van de straat nog steeds niet aangepast voor de 30 kilometer per uur die er officieel mag worden gereden. Er zijn geen of nauwelijks snelheidscontroles terwijl het aantal (vracht)auto’s blijft toenemen.

Door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie