Theo Frijn is ook regelmatig in de vestiging in Baarn te vinden.
Theo Frijn is ook regelmatig in de vestiging in Baarn te vinden. Hans Veltmeijer

Theo Frijn wint schoenmakersprijs

23 juni 2021 om 18:39 Zakelijk

BAARN Theo Frijn wint de Gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2021. Hij is werkzaam bij de Vakschoenmaker op de Stadionweg in Amsterdam van de familie Frijn en ook regelmatig in de vestiging in Baarn te vinden.

De bedoeling was om de uitslag tijdens het Schoenmakersdiner van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging bekend te maken vanwege het coronavirus kon dit echter helaas geen doorgang vinden. Daarom werd zondag 21 juni om 19.00 uur de uitslag online bekend gemaakt.

Omdat hij tevens het hoogste aantal punten heeft behaald in de categorie Werkgevers/Werknemers mag hij ook de NSV-prijs in ontvangst nemen. Ook vorig jaar ging hij er al met de NSV prijs vandoor.

In Nederland worden jaarlijks Europese Vakwedstrijden voor Schoenmakers georganiseerd. Dit jaar met een deelnemersveld van Schoenmakers uit Nederland maar ook uit Duitsland, Amerika, Zwitserland en België. Daarom spreken we nu ook wel van Open Europese Vakwedstrijden.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Theo Frijn in de categorie werkgevers en werknemers met goud te bekronen. Daarbij scoorde hij Goud met 192 punten. Dat is een 9,6 gemiddeld.
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie Werkgevers en Werknemers, de categorie voor leerlingen Schoenhersteller 1e en 2e jaars, leerlingen Shoe Developer, Maatwerk en Specials reparatiewerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie