Bezorgster Emma van der Weert is geslaagd voor haar vmbo diploma.
Bezorgster Emma van der Weert is geslaagd voor haar vmbo diploma. Marja van der Weert

Papo zoekt bezorgers voor BC en Baarn hah

19 juni 2021 om 09:08 Mensen

BAARN ,,Hoe leuk is het zomers kranten te bezorgen. Het is lekker weer, iedereen is vrolijk en je ziet en spreekt meer mensen omdat ze buiten zijn.” Mary Papo kan nog bezorgers gebruiken in de zomerperiode voor verspreiding van de Baarnsche Courant en Baarn Huis-aan-huis.

Mary Papo zorgt als een moederkloek voor ‘haar’ bezorgers en leeft met ze mee. Zo gaf bezorgster Emma van der Weert aan dat ze afgelopen woensdag niet kon lopen omdat ze bij de telefoon moest blijven. Ze zou horen of ze geslaagd was. ,,Dat is natuurlijk voor ons niet heel fijn, want we moeten een andere bezorger zoeken voor haar wijk, maar het is fijn dat ze is geslaagd voor haar vmbo diploma aan de Mediaschool Hilversum. Bovendien heeft Emma, toen haar examens waren afgelopen, meteen aangeboden extra wijken te lopen.”

Het is lekker weer, iedereen is vrolijk en je ziet en spreekt meer mensen

Elk jaar zoekt Papo vakantiebezorgers omdat ook de vaste bezorgers op vakantie gaan. ,,Sommige vakantielopers vinden het zo leuk, dat ze daarna vaste lopers worden.” Iedereen vanaf 13 jaar kan zich aanmelden. ,,Onlangs is een mevrouw van in de zestig begonnen. Zij houdt van wandelen, maar wil daarbij een doel hebben. Zij is wandelend kranten gaan bezorgen.”

De Baarnsche Courant wordt drie keer per week bezorgd, op maandag, woensdag en vrijdag. Baarn Huis-aan-huis op woensdag. Een wijk lopen kost ongeveer een uur. In het begin misschien iets langer omdat je moet zoeken naar brievenbussen en adressen. ,,Maar elke loper krijgt vooraf een lijst, dus ze kunnen zich eventueel voorbereiden op de route”, aldus Papo.

Wie een krantenwijk wil, kan bellen met 06 44256070 of mailen naar papospec@xs4all.nl.

Door Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie