Afbeelding
Danielle de Bruijn

Theatertafeltjes en Baarnse Boxen

17 juni 2021 om 11:34 Zakelijk

BAARN De theatertafeltjes zijn er al een tijdje maar de lockdown strooide langer dan verwacht roet in het eten. Nu is het dan eindelijk zover: de tafeltjes zijn in gebruik genomen. Vanaf nu mag het publiek in Theater de Speeldoos een drankje mee de zaal in nemen, maar ook een hapje. Speciaal daarvoor biedt het theater vanaf nu de keuze uit een borrelbox en een banketbox; oftewel een hartige én een zoete variant. De boxen zijn inclusief een drankje naar keuze en kunnen op de theatertafeltjes naast de zitplaats gezet worden zodat de inhoud onder de film genuttigd kan worden.

In november vorig jaar startte Theater de Speeldoos met een crowdfunding actie om deze theatertafeltjes mogelijk te maken. Er werd massaal gedoneerd en binnen een paar dagen werd het streefbedrag opgehaald en waren de tafeltjes een feit.

LOKALE HORECA Het theater zocht juist in deze tijd de verbinding met de plaatselijke horeca en liet de inhoud van de boxen over aan lokale ondernemers. Min 7 IJs tekent voor de Baarnse Banketbox, gevuld met overheerlijke zoete lekkernijen. De recent gestarte speciaalzaak Cees in de Laanstraat geeft met de Baarnse Borrelbox zijn visitekaartje af voor de hartige variant van de box.

Naar het theater mét je eigen tafeltje

Theaterdirecteur Tom van der Poel: ,,Ik ben zo blij dat we eindelijk weer open mogen voor publiek. En dat we hen nu deze leuke ervaring kunnen bieden. Ik ben verder bijzonder blij met de samenwerking met zowel Min 7 IJs als met Cees-Jan Hatzmann. Erg fijn om dit samen met lokale partners tot een succes te maken. Helaas kunnen we volgens bekende redenen deze boxen pas sinds kort aanbieden en programmeren we nog voornamelijk films tot aan de zomer. Ik zie het wel al helemaal voor me: je valt bijna van je stoel van het lachen om die comedy of pinkt een traantje weg bij een ontroerende film. Ondertussen nip je aan je glas wijn en knabbel je iets lekkers weg uit de borrelbox of geniet je van je vers gezette kop koffie en al het lekkers uit de banketbox. Hoe leuk is dat?”

BELEVING ,,Met deze tafeltjes in onze theaterzaal brengen we de beleving en de gezelligheid weer ruimschoots terug. Zodat het weer voelt als een écht onbezorgd avondje uit. Ik hoop dat het publiek dat ook weer weet te waarderen maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Met de blik vooruit naar de toekomst: ,,Hoe het na de zomer gaat lopen qua toegestane zaalbezetting en dus met de theatertafeltjes moeten we nog even afwachten. Indien de 1,5 meterregel afgeschaft wordt, kunnen we weer alle stoelen in de verkoop doen en gaan de tafeltjes uit de zaal verdwijnen. Dan kunnen de boxen dus ook niet meer mee de zaal ingenomen worden. Wellicht nog in incidentele gevallen daarna, maar nooit meer standaard. Oftewel, ik zou willen zeggen: wil je genieten van een Baarnse Box kom dan zeker voor de zomer naar ons theater, want daarna is die mogelijkheid er misschien niet meer”, aldus Van der Poel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie