Camiel Boomsma en Marieke Vos, oprichters van stichting Mirantibus
Camiel Boomsma en Marieke Vos, oprichters van stichting Mirantibus Kees Vos

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt financieel Mirantibus Concerten Baarn

15 juni 2021 om 19:52 Podiumkunsten

BAARN Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het tweede kwartaal van 2021, 52 projecten met een financiële bijdrage gesteund, waaronder stichting Mirantibus voor de Mirantibus Concerten in het Witte Kerkje in Baarn, die in 2022 plaatsvinden.

Stichting Mirantibus ontvangt 5.000 euro voor het organiseren van de nieuwe concertserie ‘Mirantibus Concerten’ in 2022 in het Witte Kerkje in Baarn. De stichting organiseert daarnaast openbare masterclasses voor jong aanstormend talent. De oprichters van stichting Mirantibus zijn pianist Camiel Boomsma & klarinettiste Marieke Vos. ,,Met de nieuwe (kamermuziek) concertserie brengen Boomsma en Vos grote namen uit de klassieke muziekwereld naar Baarn om concerten te geven die voor iedereen toegankelijk zijn. Bijzonder aan dit project is dat reeds gearriveerde musici samenspelen met jong talent. Daarnaast brengt men verschillende culturele disciplines bij elkaar. Zo worden lezingen en vertellingen met klassieke muziek gecombineerd,’’ meldt het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. 

Op het programma staan acht concerten, met onder andere het pianokwintet van de vrouwelijke componiste Amy Beach, het hoorn trio van Johannes Brahms opus 40 en Mendelssohn’s Konzertstücke opus 114, voor twee klarinetten en piano. De bijdrage komt uit het Emmelot Vis Fonds, bestemd voor projecten en talent op het terrein van kamermuziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie