De jubilarissen kwamen voor de huldiging bij elkaar.
De jubilarissen kwamen voor de huldiging bij elkaar. Pieter Bax Fotografie

Crescendo huldigt jubilarissen en kondigt concert aan

13 juni 2021 om 14:40 Muziek

BAARN Normaal gesproken worden de jubilarissen van Muziekvereniging Crescendo tijdens het verenigingsconcert gehuldigd. Vanwege corona heeft Crescendo in 2020 geen verenigingsconcert kunnen houden. Ook voor 2021 moeten we nog maar afwachten of dat gaat lukken. Daarom zijn de jubilarissen van 2020 en 2021 gehuldigd in het verenigingsgebouw. 

Voorzitter Johan Laseur heeft alle jubilarissen met partner uitgenodigd op zaterdagochtend 5 juni voor een gezellige bijeenkomst. Door de nieuwste versoepelingen mocht er weer koffie worden geschonken en taart worden gegeten. In totaal waren 12 jubilarissen aanwezig. Laseur verraste hen met een persoonlijke toespraak. Daarna kregen de jubilarissen een bos bloemen, een fles wijn en een oorkonde met bijbehorende insigne. Dit evenement werd op professionele wijze opgenomen en live uitgezonden.

Voor velen was het een weerzien na een lockdown van bijna 1,5 jaar. Johan Laseur dankte niet alleen de jubilarissen voor hun langdurige lidmaatschap, wat niet meer vanzelfsprekend is in deze tijd. Ook een woord van dank aan alle leden van Crescendo die de afgelopen maanden de maandelijkse contributie zijn blijven betalen terwijl daar geen wekelijkse repetities en concerten en live lessen tegenover stond. ,,Dit toont maar weer de loyaliteit en betrokkenheid aan van de leden van onze mooie muziekvereniging. De leden vormen de vereniging. Crescendo kan rekenen op een grote vaste kern. Dankzij de leden en de achterban kan Crescendo zich verder ontwikkelen”, aldus een trotse voorzitter.

PEKINGTUIN Nu de versoepelingen meer mogelijk maken, zijn de repetities weer begonnen en zijn de eerste workshops op de basisscholen alweer gestart. Crescendo investeert veel in jeugd en opleiding. Dankzij de inzet van professionele dirigenten en instructeurs, de vrijwilligers binnen de vereniging, de leslokalen en diverse andere ruimtes binnen het verenigingsgebouw kan Crescendo met name kinderen kennis laten maken met een blaas- of slagwerkinstrument.

Ook het eerste optreden staat alweer gepland. Op zaterdagmiddag 10 juli aanstaande geven de verschillende onderdelen van Crescendo een openlucht concert in de Pekingtuin.

JUBILARISSEN De jubilarissen zijn Henrike Bruins, Laura Wiersema, Arianne van Kleij 12,5 jaar lid en Chantal de Jager 12,5 jaar lid van Crescendo; ruim 25 jaar muzikant. Ere-lid Harry van Vessum, ruim 25 jaar lid van Crescendo; 50 jaar muzikant. Anita de Gier 40 jaar lid; Koert Koers 40 jaar lid van Crescendo; ruim 50 jaar muzikant; Arjan de Vlieger 40 jaar lid; Carel Tukker 40 jaar lid; Harry Klaassen 50 jaar lid; Gijs Kranendonk 50 jaar lid; Tine de Vlieger Ere-lid. 50 jaar lid van Crescendo; 60 jaar muzikant. Niet aanwezig waren Jacob Cats (12,5 jaar lid; 50 jaar muzikant) en Laura Dijkhoff (12,5 jaar lid; ruim 25 jaar muzikant).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie