v.l.n.r. Tanja Spoelder, Marieke Hagen en Miranda van den Hoff
v.l.n.r. Tanja Spoelder, Marieke Hagen en Miranda van den Hoff Handmade fotografie (Yvonne van der Bijl)

Marieke Hagen: ‘Reizen is mijn passie’

10 juni 2021 om 07:30 Zakelijk

SOEST/BAARN Bij Marieke Hagen, eigenaar van Xperts in Reizen, de nieuwe naam van VakantieXperts Hagen, zit reizen in het DNA. ,,Als reisadviseur ben je altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe ervaringen, nieuwe plekjes, geuren, smaken, mensen en culturen.” 

Marieke is dit jaar 35 jaar actief in de reiswereld en startte in 1993 haar eigen reisbureau aan de Soesterbergsestraat in Soest. ,,Reizen is mijn passie en maakt mij ontzettend blij. Ik ben ervan overtuigd dat als je regelmatig je horizon verbreedt, je positiever in het leven staat. Mijn mooiste plekken? Noorwegen en IJsland vanwege de pure natuur, Zuid-Afrika: de wereld in één land, Bonaire vanwege de prachtige onderwaterwereld en New York, de stad die nooit slaapt. Zo kan ik nog wel even doorgaan...” 

EIGEN ERVARING Tanja Spoelder en Miranda van den Hoff zijn al jarenlang vertrouwde gezichten bij Xperts in Reizen. Samen hebben wij de hele wereld gezien, vertelt Marieke. ,,Juist uit eigen ervaring adviseren is waardevol. Vóór, tijdens en na de reis kan de klant op ons rekenen. De uitdaging is dat de vakantieganger een onvergetelijke reis heeft. Om na afloop te horen dat de reis boven verwachting was is toch geweldig, daar doen wij het voor.” 

REISADVIEZEN De pandemie is de afgelopen 15 maanden een heftige periode geweest voor Marieke. ,,Onze dagelijkse werkzaamheden waren het annuleren en omboeken van reizen en het uitgeven en verzilveren van reisvouchers. Het persoonlijke contact dat we met de klant gehouden hebben, werd enorm op prijs gesteld. Nu de wereld stukje bij beetje weer open gaat, zijn de reisadviezen wisselend. Dat is best lastig. Wij zoeken uit welke regels er waar van toepassing zijn.”

Nu de wereld stukje bij beetje weer open gaat, zijn de reisadviezen wisselend

,,Het hoogtepunt van de afgelopen jaren was in 2019. We werden verkozen tot het beste reisbureau in de provincie Utrecht, een unieke ervaring die ons enorm veel bekendheid en klanten zelfs tot ver buiten de regio heeft opgeleverd. Ons geheim: klantverwachtingen overtreffen.”

BETROUWBAAR ,,Ons lidmaatschap van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds maakt ons tot een betrouwbaar adres voor het regelen van alle reizen. Vooral het afgelopen jaar hebben wij ondervonden dat mensen enorm veel waarde hechten aan een aanspreekpunt en persoonlijk advies. Vooral bij calamiteiten, zeker als het gaat om niet alledaagse vakanties. Tegenwoordig is het jammer dat er veel leegstand is in de winkelstraten. Lokaal kopen is leuk om de sociale contacten te onderhouden en je steunt de plaatselijke economie, ook voor een vakantie. Dus hierbij een oproep aan alle Soesters en Baarnaars: kijk eerst eens binnen het aanbod van de lokale winkeliers. Vind je het niet, ga dan pas het internet op. We hebben elkaar hard nodig!” 

Marieke Hagen en haar team stellen met plezier de ideale vakantie samen. ,,Bij ons ben je welkom met en zonder afspraak. Voor wie het prettig vindt, komen we aan huis. Wij kunnen veel voor je organiseren: van een strandvakantie, een rondreis, per groep of individueel, van een safari en bijzondere treinreis tot een cruise. Je bent bij ons op het juiste adres!”

Xperts in Reizen
Soesterbergsestraat 61/1 in Soest
035-6022803 | hagen@xinr.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie