Afbeelding
Eigen foto

Lisette Kolenbrander van Écoutez: ‘Je hoort er weer bij!’

9 juni 2021 om 12:35 Zakelijk

BAARN Lisette Kolenbrander van Écoutez uit Baarn heeft als professional oog voor sluimerende gehoorproblemen. ,,Wanneer ik iemand in een gesprek op het puntje van zijn stoel zie zitten dan weet ik vaak genoeg. Als wij dan diezelfde persoon hebben mogen helpen zit hij of zij in een volgend gesprek relaxed achterover in de stoel. Er gaat een wereld voor je open als je weer kan horen. Je hoort er letterlijk bij!” 

Goed kunnen luisteren is lastig wanneer je kampt met gehoorproblemen. ,,Het gaat vaak fout met de medeklinkers”, legt Lisette uit. ,,Je hoort het verschil niet meer tussen ‘kus, bus, zus of dus’. Dat probleem is niet te onderschatten. Mensen begrijpen het gesprokene niet, ontwijken gesprekken en vermijden ontmoetingen en belanden in een sociaal isolement. Terwijl dat helemaal niet nodig is.”

MAATWERK Écoutez is het Franse woord voor ‘luisteren’ en het is de naam van het innovatieve bedrijf in hoortechniek van de zussen Lisette en Ilse Kolenbrander. ,,Wij onderscheiden ons van de bekende grote ketens”, maakt Lisette duidelijk. ,,Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen horen, ongeacht leeftijd, beperkingen van welke aard dan ook, het budget of de verzekeraar. Daarin onderscheiden wij ons. De grote ketens zijn gebonden aan een bescheiden assortiment van standaardmerken. Het zorg- en vergoedingenstelsel is bovendien zo ingewikkeld geworden, dat klanten al snel genoegen nemen met het eerste het beste hoortoestel dat hen wordt aangeboden. Het zijn vaak hoortoestellen waar de klant niets mee kan, met alle gevolgen van dien. Wij gaan op zoek naar jouw beste hooroplossing. Een hooroplossing is namelijk maatwerk, vergelijk het met een bril. Je hebt geen standaardoplossingen. Wij weten dankzij onze ervaring en het netwerk wat de beste oplossing is voor onze klant.”

Door een hoortoestel blijf je bij de tijd, je kan weer meedoen aan een gesprek, kortom je hoort er weer bij

Een gebruikerservaring van Gert-Jan, gepubliceerd op de website van Écoutez, maakt duidelijk hoeveel geluk een hooroplossing kan bieden. ,,Na 37 jaar hoorde ik voor het eerst in mijn leven geluid van links in mijn rechteroor via de cros-oplossing. Tranen van geluk rolden over mijn wangen. Ik kon eindelijk ontspannen. Ik heb veel meer energie doordat het horen veel natuurlijk gaat en minder inspanning kost.”

ERBIJ HOREN Het verhaal van Gert-Jan voldoet aan de filosofie van Lisette en Ilse Kolenbrander en van hun bedrijf Écoutez. ,,Wij willen mensen helpen om weer deel uit te maken van de maatschappij. Een mens mag niet beperkt zijn door gehoorverlies als er mooie oplossingen bestaan. Door een hoortoestel blijf je bij de tijd, je kan weer meedoen aan een gesprek, kortom je hoort er weer bij. Ons uitgangspunt is de kwaliteit van leven. Laten wij er in elk geval voor zorgen dat mensen wat te kiezen hebben.”

Lisette benadrukt dat mensen die kampen met een gehoor dat achteruit gaat niet bij de pakken neer moeten zitten. ,,Als je de krekels op een zomerdag niet meer hoort dan is dat al een signaal. Kom langs voor een test en meting. Meten is weten en je staat er versteld van wat wij voor je kunnen doen.”

Website Écoutez / telefoon: 035 543 19 85

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie