Deze zomervakantie wordt voor de zesde keer de Theater4daagse gehouden.
Deze zomervakantie wordt voor de zesde keer de Theater4daagse gehouden. Theater de Speeldoos

Theater4daagse in de zomervakantie voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar

2 juni 2021 om 10:00 Podiumkunsten

BAARN Na vijf succesvolle edities kan een zesde natuurlijk niet uitblijven. Ook deze zomervakantie kunnen kinderen van 8 tot en met 14 jaar zich bezighouden met vier dagen theater maken in Theater de Speeldoos. De 6e Theater4daagse vindt plaats van 24 tot en met 27 augustus. Ook deze editie staat weer in het teken van zang, dans en toneelspel met als kers op de taart een kleurrijke, fantasievolle eindvoorstelling op het grote podium in het theater. De kaartverkoop is inmiddels geopend.

Van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 augustus staat het Baarnse theater weer bol van de creativiteit. De jeugdige deelnemers volgen allen workshops toneel, zang en dans, maar de docenten houden voor de rol in de eindvoorstelling zo veel mogelijk rekening met ieders voorkeur. Het thema van de eindvoorstelling is dit keer Project Planet. De maximum leeftijdsgrens is van 12 naar 14 jaar opgehoogd. De coronamaatregelen eind augustus bepalen of er publiek bij de eindvoorstelling aanwezig kan zijn en zo ja, met welke capaciteit. Indien er geen publiek toegestaan is kunnen ouders de eindvoorstelling via livestream volgen.

Ook dit jaar tekenen de volgende enthousiastelingen voor de organisatie: dansdocente Rasarani Keilman (balletschool Marut Jorquera / Rani Art), zangdocente Gaby Kaihatu (Vocals by Gaby / MG Muziekschool Baarn-Soestdijk), theaterdocent Marc van Driel (Jeugdtheaterschool Marmelijn / Theaterhuis Marc van Driel) en Theater de Speeldoos.

,,Ik ben blij dat we voor het tweede jaar op rij in coronatijd toch een Theater4daagse voor de jeugd kunnen organiseren”, meldt theaterdirecteur Tom van der Poel. ,,Het blijft nog wel even spannend of vaders, moeders, opa’s en oma’s bij de eindvoorstelling aanwezig kunnen zijn, maar ik hoop dat er tegen eind augustus nog steeds publiek is toegestaan. Zo niet, dan verzorgen we weer een livestream. Maar we hebben er goede hoop op dat er tegen die tijd weer publiek mag komen, daarom zijn er twee kaartjes voor de eindvoorstelling bij het deelnamebedrag inbegrepen. Indien er onverhoopt geen publiek aanwezig mag zijn, financieren we daar de livestream mee. Mogen we een volle zaal hebben, kunnen opa’s, oma’s en andere belangstellenden uiteraard ook een kaartje kopen voor de eindvoorstelling.”

VACCINATIE Waarom gekozen is voor dinsdag tot en met vrijdag: ,,Op de maandagen worden wij binnenkort vaccinatielocatie en dat is in augustus zeer waarschijnlijk nog het geval. En beide combineren is een lastige. Ik kijk in ieder geval weer heel erg uit naar de reuring in ons pand tijdens deze vierdaagse en in het bijzonder naar de eindvoorstelling”, aldus Van der Poel.

,,De Theater4daagse heeft weer alle ingrediënten om een fantastische theatershow te realiseren: teamwork, talent, inspiratie, creativiteit, flexibiliteit en heerlijke backstage gekte. In het thema van dit jaar, Project Planet, kunnen we gelukkig weer een hoop creativiteit kwijt. Ik heb er weer ongelofelijk veel zin in!”, laat een enthousiaste Rasarani Keilman weten. Gaby Kaihatu vult aan: ,,Een spetterend einde van de zomervakantie! Samen iets moois maken en op een groot podium staan, hoe leuk is dat? Ik hoop weer veel kinderen te zien in augustus!” Ook Marc van Driel kijkt er al naar uit: ,,Ook deze Theater4daagse belooft weer supergezellig en inspirerend te worden. Heerlijk vier volle dagen met theater maken bezig zijn en met elkaar iets creëren. Ik verheug me er enorm op.”

INSCHRIJVEN Kinderen tussen de 8 en 14 jaar kunnen zich opgeven, ook zonder enige theaterervaring. Aanmelden kan via speeldoosbaarn.nl/theater4daagse. Het deelnamebedrag is € 104,50. Dit bedrag is incl. 2 tickets (à € 10) voor de eindvoorstelling (live of via livestream). Gezinnen voor wie het deelnamebedrag aan de Theater4daagse financieel gezien lastig ligt, kunnen een beroep doen op een aantal fondsen die op de website terug te vinden zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie