Afbeelding
Gesprek - Advies

Eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Een re-integratie expert ondersteunt.

28 mei 2021 om 10:46 Partnercontent

Wanneer een van je medewerkers ziek uit dienst treedt kan dat een hoop werk met zich meebrengen. Ben je bijvoorbeeld eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Dan is het aan jou als werkgever om de ziektewetuitkering te betalen. Ook betekent het dat je verantwoordelijk bent voor de re-integratie van de ex-medewerker, tot uiterlijk 104 weken na de beëindiging van het dienstverband. Speelt deze situatie bij jou, dan is het belangrijk te weten aan welke regels en wetten je je dient te houden.

De ondersteuning die een re-integratie expert biedt is dus geen overbodige luxe wanneer je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent. In dit artikel vertellen we je wat zo’n dienst in dit soort situaties voor je kan betekenen en op welke wijze die te werk gaat.

Een expert biedt hulp

De meerwaarde van een re-integratie expert is dat de arbeidsdeskundigen die bij zo’n dienst werkzaam zijn je veel werk en zorgen uit handen kunnen nemen. Zij weten precies welke regels er gelden en waar een werkgever in deze situatie aan moet voldoen om het proces goed af te ronden. Als werkgever zelf heb je vaak niet de expertise of tijd om in de begeleiding van de ex-medewerker te voorzien. De deskundigen van zo’n dienst zijn hierin experts. Ze kunnen je in heldere taal uitleggen wat er van jou als werkgever verwacht wordt, maar kunnen ook de uitvoerende taken op zich nemen. Dat zorgt ervoor dat je weet dat het goed geregeld is.

Het dossier

Belangrijk is dat er een dossier opgebouwd wordt. De gang van zaken en begeleiding van de ex-medewerker moeten betrouwbaar en inzichtelijk worden vastgelegd. Ook hierbij ondersteunt een re-integratie expert. De deskundigen zorgen ervoor dat het dossier op een kundige manier wordt opgebouwd. Hier worden de inspanningen en beoordelingen die bij de re-integratie komen kijken zorgvuldig in bijgehouden, waardoor je er zeker van bent dat de documentatie in orde is.

Kosten beheersbaar houden

Instroom in de Ziektewet is niet wenselijk, maar is in sommige gevallen niet te voorkomen. Wanneer dit een ex-medewerker overkomt is het voor jou als werkgever belangrijk de kosten beheersbaar te houden. Dit lukt door de medewerker de juiste re-integratie te bieden, zoals eerste spoor- of tweede spoor re-integratie. Een goede en passende re-integratie zorgt ervoor dat je medewerker snel werk vindt dat bij hem of haar past, en dat is voor zowel de werkgever als de werknemer de ideale uitkomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie