Afbeelding
Macbook

MacBooks voor studenten: welke MacBook past bij mijn studie?

27 mei 2021 om 07:27 Partnercontent

De versoepelingen zetten door, en voor veel studenten is het deze laatste maanden van het schooljaar al weer mogelijk om een dag in de week fysiek les te hebben. Voor alle studenten die volgend jaar beginnen met hun studie is dit ook goed nieuws, want het is natuurlijk veel leuker om je nieuwe klasgenoten in het echt te leren kennen. Bij een nieuwe studie is het in veel gevallen belangrijk om een goede laptop te hebben, waarbij een Apple MacBook vaak een populaire keuze is bij studenten. Waarom? Er is voor iedere studie wel een geschikt model, of je nu een grafische opleiding gaat doen of je MacBook alleen nodig hebt voor het uittypen van verslagen. Naast de verschillende modellen zijn er ook mogelijkheden om te besparen op de aankoop MacBook, wel zo handig! Wij vertellen je graag meer.

Besparen met refurbished 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe MacBook loop je al snel tegen hoge prijzen aan. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende alternatieven, zodat je nooit te veel geld betaald voor een MacBook. Een refurbished MacBook is zo’n alternatief! Wanneer je gaat voor een refurbished MacBook lopen de kortingen soms op tot -60%. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een MacBook Pro uit 2018 betaal je bij een refurbished aanbieder maar €1.259,00 in plaats van €1.999,00. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s op de aanschafprijs van een MacBook die als nieuw functioneert. De kwaliteit van refurbished MacBooks wordt gewaarborgd door de uitvoerige controle door experts. Tijdens deze controle worden de MacBooks gecontroleerd op meer dan 50 punten, waaronder de batterij en het moederbord. Wanneer er een defect onderdeel wordt aangetroffen wordt het gerepareerd of compleet vervangen. Na de controle wordt de refurbished MacBook volledig schoongemaakt en voorzien van de nieuwste software. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare aankoop doet, en dat je niet inlevert op kwaliteit.

MacBook Air

De MacBook Air is geschikt voor middelbare scholieren en studenten van een niet grafische opleiding. Deze MacBook heeft namelijk voldoende power voor het maken van presentaties, werkstukken, verslagen en om snel te functioneren bij gebruik van het Office pakket. Daarnaast presteert deze MacBook ook uitstekend bij gebruik van social media, het kijken van films of om te surfen op het internet. De MacBook Air is beschikbaar in verschillende kleuren met een schermgrootte van 11-inch of 13-inch. Omdat je voor je studie regelmatig naar school moet reizen is het van groot belang dat de MacBook gemakkelijk meegaat in je tas. Let daarom bij het kiezen van een MacBook Air goed op welke schermgrootte het beste bij jou past!

MacBook Pro

Volg je een grafische opleiding en ben je dagelijks bezig met zware programma’s zoals Adobe Photoshop? Dan past de MacBook Pro perfect bij jou! Deze MacBook heeft een krachtige processor, waardoor je zonder problemen meerdere zware programma’s tegelijk kunt gebruiken. Daarnaast gaat de batterij van deze MacBook gemakkelijk een hele dag mee, waardoor je ook niet altijd een oplader mee hoeft te nemen. Dit is ook erg handig wanneer je vaak tijdens het reizen nog even aan school wilt werken! De MacBook Pro is beschikbaar in verschillende kleuren met een schermgrootte van 13-inch, 15-inch of 16-inch.

MacBook 12-inch

De MacBook 12-inch, ofwel de Retina MacBook, is uitermate geschikt voor niet grafische studenten of scholieren die vaak op pad zijn. De MacBook 12-inch is namelijk de lichtste en compactste MacBook ooit gemaakt door Apple. Daarnaast heeft deze MacBook een prachtig Retina beeldscherm met hoge resolutie. Hierdoor komen alle kleuren op je scherm echt tot leven. Deze MacBook is niet zo krachtig is als een MacBook Pro, daarom adviseren wij deze laptop alleen aan studenten die deze laptop willen gebruiken voor verslagen, werkstukken, films kijken en surfen op het internet.

Waar koop ik een goede MacBook?

Heb jij een keuze kunnen maken, of wil je eerst de prijzen vergelijken? Neem dan eens een kijkje bij een aanbieder als refurbished.nl. Bij deze refurbished aanbieder bespaar je al snel tot 60% op alle MacBooks. Daarnaast worden alle producten van binnen- en buiten uitvoerig gecontroleerd door experts en bieden ze 3 jaar garantie aan op hun gehele assortiment. Hierdoor kun je zien dat ze volledig achter de kwaliteit van hun refurbished producten staan, en ben je verzekerd van een veilige aankoop. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie