De woensdagploeg met links Hans Knotters en rechts Henk Vonk.
De woensdagploeg met links Hans Knotters en rechts Henk Vonk. Caspar Huurdeman

Vrijwilligers verfraaien entree Cantonspark

26 mei 2021 om 14:30 Natuur en milieu

BAARN Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Cantonspark. Beheerder Hans Knotters komt nu al handen tekort, laat staan als hij alles alleen moet doen. Vandaag heeft de woensdagploeg de entree aan de Abel Tasmanlaan verfraaid met zomerplanten waaronder begonia’s, petunia’s en vlijtige liesjes. ,,Het was een idee van de zaterdagploeg. De woensdagploeg heeft het uitgevoerd en zo meteen mogen de zaterdagvrijwilligers de vakken onderhouden”, legt Knotters uit. Henk Vonk was een belangrijke schakel bij de invulling van de vakken. 

Ook de ingang aan de Faas Eliaslaan wordt nog verder verfraaid, maar daar is minder ruimte voor bloemen. Elke woensdagochtend en elke eerste en derde zaterdag van de maand zijn vrijwilligers actief om het Cantonspark, dat net is gerestaureerd, te onderhouden onder leiding van beheerder Hans Knotters. ,,De werkzaamheden aan de kant van de Piet Heinlaan zijn vrijwel klaar. De grond is daar gedeeltelijk opgehoogd. Daar worden bloemen ingezaaid, zodat het er fleurig uitziet in de nazomer. De groenbemesters zitten er voor de helft in. Daarvoor moet je eerst de grond losmaken, daarna inzaaien en vervolgens aanharken, daar zit dus nog wel wat werk in. Intussen vliegt het onkruid en het gras de grond uit. Ik kom handen tekort, er komt eindelijk groei in.” Waar Hans Knotters ook blij mee is, is de aanwezigheid van de groene specht die vermoedelijk een nest heeft in het Cantonspark. ,,Je herkent hem aan zijn hele harde roep”, weet de vogelliefhebber.

Overigens zijn groenbemesters bloemen die in het Cantonspark worden ingezaaid in nog lege plantvakken. Na de bloei worden ze ondergespit zodat de hoeveelheid plantenvoeding en stikstof in de bodem toeneemt. Vervolgens kunnen daarop de vaste planten worden geplant. In het park is nog een aantal lege vakken omdat veel planten, veelal bijzondere en/of zeldzame exemplaren, momenteel niet leverbaar zijn door Nederlandse kwekers. Vanwege de grote vraag vanuit Engeland en Nederland. Naar verwachting zijn de gewenste planten in oktober weer leverbaar.

door Christine Schut

De vrijwilligers hopen dat hun werk niet wordt vernield.
Henk Vonk harkt alles nog even netjes aan.
De trouwe vrijwilligers komen elke woensdagochtend in actie.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie