George Kroon (links) en Billy van der Lans heffen in restaurant Vuur het glas op de overname.
George Kroon (links) en Billy van der Lans heffen in restaurant Vuur het glas op de overname. Restaurant Vuur

Nieuwe tijd voor restaurant Vuur

28 mei 2021 om 11:30 Zakelijk

BAARN Restaurant Vuur heeft vanaf 1 juni een nieuwe eigenaar. Na veertien jaar vertrekt ondernemer George Kroon om in Limburg aan een nieuw project te beginnen. De jonge ondernemer Billy van der Lans neemt het restaurant aan de bosrand in Baarn over.

Kroon heeft de afgelopen vijfentwintig jaar horeca bedreven in ’t Gooi en Eemland. Eerst in De Open keuken in Hilversum. Toen hij destijds het leegstaande pand aan de Hilversumsestraatweg van Kasteel de Hooge Vuursche kon overnemen was dat ‘een droom die uitkwam’, vertelt hij. Wat oudere Baarnaars kennen de plek nog als herberg De Roskam, voor koffie, appeltaart en pannenkoeken.

Kroon maakte er een volwaardig restaurant van, met interessante menukaarten en seizoensacties die altijd opvielen op borden langs de Baarnse invalswegen.

Hij woont sinds twee jaar in de buurt van Venlo en reisde op en neer naar Baarn. Tegelijkertijd stonden zijn voelsprieten uit in zijn woonomgeving. Toen daar het voormalige pand van museum van Bommel van Dam te koop kwam, vatte hij het idee op om samen met de oprichters van Mout Hilversum op die plek zo’n zelfde brouwerij en foodhall te beginnen in Venlo.

ZOEKTOCHT Ze wonnen de aanbestedingsprocedure en de ontwikkeling van dit project is in volle gang. Hij hoopt in januari de nieuwe zaak te openen. Zijn aandacht ook nog op Vuur richten werd lastig en hij besloot zich helemaal te gaan focussen op het avontuur in Limburg. Al voordat de coronacrisis begon, zocht hij naar een geschikte overnamekandidaat. Het werd een ware zoektocht. Corona werkte niet mee en hij wilde het zorgvuldig doen, om het restaurant in goede handen achter te laten. ,,Want Vuur was toch een beetje mijn kindje.”

In Billy van der Lans heeft George Kroon nu een opvolger gevonden. De twee hebben er vorige week al een glas champagne op gedronken, de overhandiging van de sleutel is op 1 juni. Daarna wil de nieuwe eigenaar zijn plannen met het restaurant uit de doeken doen. ,,Een jonge, gedreven horecaman uit de regio”, noemt Kroon hem. ,,En ik hoop dat mijn concept van toegankelijkheid met een goede service en kwaliteit een beetje wordt voortgezet.”

Van der Lans is ook eigenaar van het in het najaar van 2019 geopende flexkantoor voor ondernemers ’t Clubhuys aan het einde van de Laanstraat in Baarn.

Door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie